Marian Jean Marinescu: "PNL este singurul partid care are un program politic"

692
Marian Jean Marinescu:

Articole de la același autor

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a organizat, ieri, o conferință de presă, oaspete fiind europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu. În contextul alegerilor europarlamentare, cel din urmă a vorbit despre programul PNL spunând că este singurul partid care are un program politic.


"Pentru alegerile europarlamentare, Partidul Național Liberal este singurul partid care are un program politic pentru alegerile din 26 mai pentru că, el cuprinde exact ceea ce vrem să facem. Vă spun câteva lucruri pe care vrem să le facem foarte repede. Pentru infrastructură, vor fi licitații corecte, pentru studiile de fezabilitate, proiectare. Trebuie utilizați banii pe care îi avem până în 2020, pentru că ei sunt. O să continui cu spitalele regionale, un subiect ce mă interesează foarte mult. Sistemul de sănătate este extrem de important într-o țară. La spitalele regionale, este foarte simplu, cerem modificarea Programului Operațional Regional, să se mărească co-finanțarea de la 50% la 85%, proiectele să fie implementate de Consiliile Județene, pentru că au această dorință, iar bani se găsesc în alte axe unde nu au fost utilizați. Vrem să eliminăm tot ce înseamnă subiectivism, șpagă, cadouri, totul trebuie făcut digital, pe internet. Totul trebuie simplificat pentru că Uniunea te poate ajuta dacă vrei, toată birocrația este introdusă de către stat. PNL dorește să utilizeze banii către economie, după părerea mea, banii europeni nu au fost cheltuiți în totalitate și nici folosiți cum trebuie, aceștia de fapt creează locuri de muncă. Eu cred că trebuie să vină la vot toți, o prezență mare la vot poate schimba foarte multe", a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.
Printre altele, el a acuzat actuala guvernare despre care a spus că nu vrea să utilizeze bani europeni cu toate că aceștia există.


Întrebat care ar fi motivul pentru care cei de la PSD-ALDE evită să folosească fondurile europene, Marinescu a spus că aceștia sunt incompetenți, se tem că sunt controlați drastic și, pe de altă parte, vor ca anumite zone din țară să rămână sărace pentru ca, ulterior, să obțină voturi de la ei.   


"Despre Constanța am o părere descurajatoare"


În altă ordine de idei, întrebat în cadrul conferinței de presă ce părere are despre Constanța, Marian Jean Marinescu a spus că părerea lui este una descurajatoare în momentul de față.


"Despre Constanța, părerea mea este că nu s-a dezvoltat la nivelul la care putea să se dezvolte pentru că a fost un oraș foarte deschis față de alte orașe. Avem exemplul marinarilor care plecau, se întorceau. Orașul se vede că s-a dezvoltat, nu se vede economic acest lucru. Sunt foarte multe lucruri de făcut, mai ales în Portul Constanța, pentru că nu s-a făcut ce s-a promis. Vina aparține atât administrației locale cât și celei naționale. Administrația locală are o putere foarte mare, să ne uităm cum s-au dezvoltat Timișoara, Arad, Brașov, Cluj, Alba-Iulia, Sibiu, vorbesc din punct de vedere economic, aceastea s-au dezvoltat pe o administrație liberală, și să comparăm cum s-a dezvoltat Constanța pe o altfel de administrație, sau Oltenia. Acum, administrația națională are și ea o parte de vină. Un alt subiect, în Constanța circulă zvonul că Olanda se împotrivește la Schengen, cum că vrea să cumpere Portul Constanța, realitatea este alta. Eu l-am întrebat pe președintele PPE care se ocupă în guvernul Olandei de acest lucru, acesta s-a uitat la mine, ciudat", a spus deputatul Marian Jean Marinescu.


Apreciat ca unul dintre cei mai influenți europarlamentari la ora actuală, Marian Jean Marinescu, de la PNL, candidează pentru un nou mandat, însă, spre surprinderea multor, el se află tocmai pe poziția a 10-a pe lista PNL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde