Maria Stavrositu și Adrian Manole, între "piua eu" și linia de start pentru șefia PDL Constanța

1803
Maria Stavrositu și Adrian Manole, între
Dacă după anunțul vicepreședintelui PDL, Gheorghe Flutur, de la începutul acestei săptămâni, potrivit căruia PDL a decis reluarea alegerilor interne, senatorul Mircea Banias și Paul Brânză și-au reafirmat intenția clară de a candida pentru șefia Organizației Județene a PDL Constanța, nu același lucru se poate spune despre cei doi as-piranți la conducerea Organizației Municipale.
Și asta deoarece deputatul Maria Stavrositu nu a mai părut la fel de sigură asupra acestui aspect. Parlamentarul democrat liberal a menționat că încă așteaptă o decizie scrisă din partea Comisiei Naționale pentru Statut, Etică și Litigii privind anularea alegerilor pentru șefia Organizației Municipale organizate în 5 iunie și că abia apoi își va reconsidera prioritățile. "Întâi să văd o decizie scrisă privind anularea alegerilor și apoi ne mai gândim". Întrebată ce va face în eventualitatea în care acest document nu va veni, totuși, de la centru, Maria Stavrositu a afirmat: "N-are rost să facem afirmații pe scenarii ipotetice". Cu toate acestea, menționăm că decizia Comisiei Naționale pentru Statut Etică și Litigii a fost adusă la cunoștința Biroului Permanent Național și, ulterior, presei printr-o declarație a vicepreședintelui Flutur. În plus, ea a fost pusă în practică, liderul interimar al Organizației Municipale, Florian Constantin, reluându-și atribuțiile până la organizarea de noi alegeri.
Deputatul Colegiului 10 nu și-a ascuns dezamăgirea vizavi de cele întâmplate, specificând că, în opinia sa, PDL Constanța "suferă de intoxicare". "Voi analiza foarte atent toate variabilele acestei ecuații. Trebuie să mă gândesc foarte bine dacă mai vreau o funcție în partidul acesta și, totodată, care este acea funcție", a adăugat ea.
În ce privește șansele ca, dintre colegii săi de partid care o sprijină în cursa pentru șefia Organizației Municipale, unul să candideze în locul său, având, însă, susținerea sa, Maria Stavrositu a declarat că "e foarte posibil și asta".
Fără a fi ofensiv, deputatul a ezitat să se pronunțe clar pe marginea unei noi candidaturi pentru mandatul de președinte al democrat liberalilor din municipiul Constanța.

"Da, voi candida!"
O altfel de poziție a avut, în schimb, Adrian Manole, contracandidatul Mariei Stavrositu pentru conducerea de la municipiu. Explicând că, pentru moment, este interesat de felul în care va arăta graficul alegerilor recent deblocate de centru, Manole a afirmat că, în momentul în care se va cunoaște exact data scrutinului intern de la Constanța, își va depune candidatura. "Da, voi candida! Sper ca totul să demareze statutar".
Membru al PD și, ulterior, al PDL, din 1990, conform propriilor sale declarații, Adrian Manole, în prezent prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Constanța, a ținut să precizeze și că pornește în această competiție cu gândul de a avea parte de "alegeri cinstite, în care să poată candida orice membru de partid și în care fiecare să poată alege pe cine-și dorește". "Sper să avem alegeri fără emoția trucării lor", a concluzionat Manole.
Reamintim că, potrivit declarațiilor liderului național Gheorghe Flutur, în cursul acestei săptămâni se lucrează la schița unui calendar al alegerilor interne din PDL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4482 secunde