MAE: Ministrul Aurescu, prezent la conferința de la Sevilla

102
MAE: Ministrul Aurescu, prezent la conferința de la Sevilla - bogdanaurescuseintoarcedeurgenai-1444129137.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, astăzi, la Sevilla, la conferința "2015 Multinational Ballistic Missile Defence", organizată de Agenția SUA pentru Apărare împotriva Rachetelor Balistice, prilej cu care va evidenția semnificația strategică a proiectului bilateral româno-american în domeniul apărării antirachetă, informează un comunicat de presă remis redacției.

Potrivit MAE, cu această ocazie, demnitarul român va avea o întrevedere cu directorul Agenției pentru Apărare Antirachetă, vice-amiralul James D. Syring, precum și cu alți oficiali americani de rang înalt, în cadrul căreia va aborda aspecte privind amplasarea în România, la Bază Militară Deveselu, a facilității Aegis Ashore, care urmează să devină operațională până la sfârșitul acestui an.

"Șeful diplomației române va evidenția, în intervenția sa din cadrul Conferinței, semnificația strategică a proiectului bilateral româno-american în domeniul apărării antirachetă, care reprezintă o contribuție consistentă a României la dezvoltarea capabilității NATO de apărare împotriva rachetelor balistice", precizează MAE.

Sursa citată amintește că ediția precedentă a conferinței a fost găzduită de România și "a reprezentat o recunoaștere a contribuției substanțiale a țării noastre în domeniul apărării antirachetă". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Plecați în călătorie? Atenție!
Pagina a fost generata in 1.4944 secunde