Călin Popescu Tăriceanu:

"Mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea Ambasadei SUA"

253
3

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei întâlniri avute cu jurnaliștii, în stațiunea Mamaia, că este dezamăgit profund de atitudinea Ambasadei SUA, care se face că nu vede că în România "normele elementare juridice nu sunt respectate și avem permanent abuzuri și excese în justiție".


În context, liderul ALDE s-a referit la reacția Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiției.


"Din păcate, în România, într-o zonă a societății, într-o zonă politică și nu numai în zona politică a partidelor, dar și în zona civilă, văd de dimineață până seara unii care agită problema corupției. Și sigur că nu pot să nu fac referire directă la atitudinea unor ambasade și a unor ambasadori și pe mine mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane pentru că și eu ca și alți români am privit cu admirație, și nu de ieri de azi, și generațiile trecute, la o Americă ce este prin esență țara libertăților și în care libertatea și drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate. Din păcate, văd că acești ambasadori nu se preocupă și se fac că nu văd că în România normele elementare juridice nu sunt respectate și avem permanent abuzuri și excese în justiție care au dus România pe un nedorit loc întâi în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene în privința proceselor pierdute la CEDO", a mai spus liderul ALDE.


Ambasada SUA a transmis, zilele trecute, un comunicat de presă în dare își manifesta îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiției din 23 august de revizuire a sistemului judiciar și îndeamnă toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției.


"Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale", se spunea în comunicatul Ambasadei SUA în România. 


Comentează știrea

sever
4 septembrie 2017
.................

PE NOI ,OAMENII CINSTITI SI DE BUN SIMT, NE SURPRINDE FAPTUL CA TU, UN PARVENIT, CARIERIST , AI CURAJUL SA VORBESTI. TE DERANJEAZA CA AMBASADORUL USA NU ESTE DE ACORD CU PLANURILE MARSAVE PSD-ALDE? PROPUNILE VOASTRE SUNT IN FAVOAREA VOASTRA, A NECINSTITILOR CARE VRETI SA CONTINUATI POLITICA VOASTRA DE RUINARE DE TARA FARA SA FITI TRASI LA RASPUNDERE. AVETI CEA MAI IMBECILA SI NECINSTITA GUVERNARE DE LA 1947 PANA AZI. SACRIFICATI O TARA PENTRU PROPRIILE VOASTRE AMBITII PROSTESTI. VOI CREDETI CA UN OM POLITIC(PROST PE DEASUPRA) ESTE VESNIC?

Victor Ciorbă-supozitor la PSD
4 septembrie 2017
Sau Călin Popescu Tăriceanu,saltimbancul PSD-ului

Călin Popescu Tăriceanu este insarcinatul cu vorbe/afaceri murdare in coalitia de rahat aflata la guvernare(uite ca rimeaza).Cineva trebuie sa injure.Cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume intr-un partid sau o coalitie de prefacuti,de mincinosi.Nu poti sa vorbesti frumos sa joci teatru,sa minti de dimineata pana seara.Si atunci,sarcina de a-i jigni pe "imperialistii americani",de a-i injura,a cazut pe umerii unui partid mic,pe umerii unui partid de rahat care nu are nimic de pierdut in relatia cu Occidentul.Nu va baga numeni de seama daca acest partid de buzunar(ALDE) dispare peste noapte,ca si asa este o inventie a PSD-ilor. Atunci,PSD-ul va inventa un alt partid liberal,un alt Tariceanu,un alt ALDE.Ati observat ? Dragnea este de fiecare data "baiatul bun",este personajul pozitiv,este baiatul care zambeste mereu,este seful de partid luat mereu prin surprindere de "neghiobia si stangaciile " subordonatilor.Dragnea este salvatorul,este cel ca indreapta lucrurile.Dragnea este politicianul care adora cojocul ciobanului roman(talpa tarii),este romanul care bea palinca din plosca traditionala pentru ca putin nationalism nu strica in tocana asta de partide aflata la guvernare.Prefacutul asta,Dragnea este cel care se afla in relatii bune cu Washingtonul.Stiti ca a fost primul care i-a pupat sutana lui D.Trump."Nu va luati dupa nebunul asta de Tariceanu",pare sa spuna sarlatanul Dragnea care crede ca-i poate pacali si pe americani cum si-a pacalit 3 milioane de votaci.A mai fost un gunoier prin Constanta care a crezut ca americanii sunt mai prosti ca el.Acum se odihneste la Sing Sing.Si prin Rusia este un "actor" politic care pare sa spuna "nu va luati dupa nebunul asta de Rogozin care v-a amenintat ca vine la voi cu un bombardier rusesc".Toate partidele neobolsevice au cate un saltimbanc ca Tariceanu. Fiecare cu circarul lui.Nimic nou.

MIHAI
4 septembrie 2017
MARELE NEMERNIC

Unii , adica noi , inclusiv o parte a presei , au infrazneala sa agite zilnic problema coruptiei , fapt care-l indigneaza pe acest politicianist care , la fel ca altii ca el , n-a facut nimic bun pentru Romania . Acest al doilea om care sta degeaba in Romania , vrea ca amabasadorul sa gandeasca ca ca el si Dragnea . Indrazneala SUA de a pretinde un oarecare comportament care sa le dea incredere in aliatii sai romani . depaseste orice masura . Ambasadorul este convins ca daca ar lasa lucrurile la voia PSD si ALDE , acestea ar fi capabile sa privatizeze Deveselul si sa-l transforme intr-un butic . Acuzatia ca ambasadorii nu vad ca normele elementare nu sunt respectate si ca sunt abuzuri in justitie care au adus Romania pe un drum nedorit , este o infamie , o culme a ipocriziei si ticalosiei politicianiste . Realitatea etse ca daca asa stau lucurile , se datoreaza faptului ca Romania a ajuns sa fie batjocorita si adusa Ia sapa de lemn de indivizi ca Tariceanu si Dragnea , fara sa mai vorbim de toti cei care au guvernat Romania , infiferent de culoarea politica . Exista situatii ingrijoratoare in Justitie , dar acestea se datoreaza celor pusi acolo de catre partide . Nu exista partid in Romania care sa doreasca independent Justitiei . Asta ar insemna judecarea si inchiderea tuturor politicn istilor care au devalizat Romania , toti, fara ecceptie . Daca Ambasadorii doresc cu adevarat sa apere Justitia , trebuie sa ceara scoaterea din viata politica a acestor ticalosi de teapa lui Tariceanu . Mai exista o solutie . Toti ambasadorii straini sa se inscribe in PSD si ALDE .

Pagina a fost generata in 1.3671 secunde