"Mă declar împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari"

87

Articole de la același autor

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, se declară ''ferm'' împotriva propunerii legislative privind pensiile speciale pentru parlamentari.

''Consider inoportună acordarea oricărui fel de privilegiu în acest sens. La fel ca oricărui cetățean, pensia deputaților și senatorilor trebuie să se calculeze pe principiul contributivității și nu după alte formule paralele. Am apreciat întotdeauna că reforma și transformarea societății românești trebuie să pornească de la noi, iar adoptarea Statutului deputaților și senatorilor a fost primul pas pe care l-am făcut pentru reducerea cheltuielilor'', scrie pe pagina sa de facebook Zgonea. 


În context, el reamintește faptul că niciunui deputat sau senator nu i se mai plătește suma de 2.000 de euro pe lună cazare la hotel, dar și că au fost reduse semnificativ diurnele de deplasare, s-a renunțat la zborurile gratuite nelimitate cu avionul și la plata reparației mașinilor de teritoriu din bugetul Camerei. 


''Dacă vrem ca Parlamentul să devină o instituție în care oamenii să aibă încredere, iar activitatea deputaților și senatorilor să conteze și să fie apreciată, atunci eu cred că trebuie să mergem înainte pe acest drum'', conchide președintele Camerei Deputaților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1698 secunde