€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Ludovic Orban: "Vasilescu și Drăghici vor ajunge miniștri la calendele grecești"

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că decizia premierului Viorica Dăncilă de a retrimite șefului statului aceleași propuneri pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor nu este conformă cu pronunțarea Curții Constituționale, iar aceste propuneri nu necesită un răspuns din partea lui Klaus Iohannis.

„Singurii ministeriabili rămași în PSD: Olguța bună la toate și tocătorul de bani publici care ocupă funcția de trezorier al PSD. Sărăcie mare de cadre la PSD dacă au ajuns să propună aceiași faliți pentru portofoliile vacante. Nu că ar fi de mirare după 71 de nepricepuți și neaveniți puși în capul trebii și schimbați precum șosetele de flaușat în cei doi ani. Problema cea mai mare a lui Dragnea, Dăncilă and Co este că nu prea le-a plăcut să citească la viața lor și nici acum nu citesc. Pentru că, dacă ar fi citit decizia CCR, ar fi înțeles că ceea ce fac ei nu este conform pronunțării Curții. Ei nu pot să vină cu aceleași propuneri, pentru că președintele are dreptul să refuze motivat o propunere. Ca, atare, această nouă propunere este, de fapt, aceeași propunere, adică prima propunere și nu necesită niciun răspuns din partea președintelui. Adică, cei doi vor ajunge miniștri pe portofoliile respective la calendele grecești”, a scris Orban, pe Facebook.

Reamintim că, zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a transmis premierului două scrisori în care a motivat respingerea propunerilor de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. În cazul Liei Olguța Vasilescu și al lui Mircea Drăghici, șeful statului a arătat că aceste propuneri nu fac dovada îndeplinirii condițiilor de legalitate.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că reiterează solicitarea de emitere a decretelor de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a lui Mircea Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7149 secunde