€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Ludovic Orban: "Trump, un model de reușită în viață, o mare oportunitate pentru România"

Ştire online publicată Marţi, 04 Iulie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ludovic Orban, președintele PNL, consideră că nu poți cu un fatalism, cu acceptarea sorții să te dezvolți și să evoluezi, ci este nevoie de curaj și forță, argumentând că președintele SUA, Donald Trump, este un model de reușită în viață, iar mandatul acestuia reprezintă o oportunitate pentru România.


"America e construită pe o filosofie fundamentală - respectul individului și succesul în viață. Etica protestantă și spiritul capitalist e totuși o explicație a unei mentalități transformatoare. Nu poți cu un fatalism, cu acceptarea sorții, cu acceptarea unui destin trist să te dezvolți, să evoluezi, să crești. Este nevoie de îndărătnicie, este nevoie de curaj, este nevoie de forță, de depășirea a zeci și sute de eșecuri. Donald Trump este un astfel de model", a spus Orban, luni seară, la lansarea volumului "Fenomenul Trump și America profundă", de Mihai Neamțu.


În opinia președintelui PNL, "în democrațiile noastre, unde avem nevoie cu democrații reprezentative, de multe ori sunt salutari astfel de oameni, care pun sub semnul întrebării toate cărările bătute, toate obiceiurile, tabieturile". "Cred că este un model pe care trebuie să-l urmăm, este un model de reușită în viață, este, de fapt, rezultatul unei mentalități, a unui mod de raportare la lume și la viață Donald Trump", a argumentat Orban.


Președintele PNL a amintit și de susținerea președintelui american față de omologul său român, care a reieșit în timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Washington, potrivit Romania TV.


"Să ne aducem aminte că președintele României este primul președinte din Europa Centrală și de Est care a fost primit la Casa Albă. Și n-a fost primit oricum la Casa Albă, a avut parte de un tete a tete, iar în conferința de presă comună s-au spus lucruri foarte importante", a menționat Orban, amintind invocarea clauzelor articolului 5 din Tratatul NATO, precum și mesajul adresat investitorilor americani, "salutar pentru noi".


Președintele PNL consideră că mandatul lui Donald Trump reprezintă "o mare oportunitate pentru România".


"Depinde într-o mare măsură de noi dacă suntem suficient de inteligenți, suficient de receptivi la semnalele pe care le primim să beneficiem din plin de această oportunitate. Pentru că se mișcă plăcile tectonice și nu poți să stai cu un picior pe o placă tectonică și cu un picior pe o altă placă tectonică pentru că până la urmă o să te prăbușești în hău. Suntem pe-o placă tectonică sigură și trebuie să rămânem pe ea și, mai mult, să contribuim la stabilitatea ei pentru că vremurile care vin sunt vremuri în care trebuie să fim foarte atenți, foarte pregătiți și mai ales să avem aliați solizi care vor fi alături de noi în cazul în care vine din nou crivățul un pic mai tare peste România", a încheiat Ludovic Orban.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 6.8662 secunde