Ludovic Orban: PNL va candida pe propriile picioare la europarlamentare

229
Ludovic Orban: PNL va candida pe propriile picioare  la europarlamentare - pnlalegeri-1535983961.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a respins, ieri, varianta ca liberalii să candideze alături de întreaga opoziție pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, precizând că PNL va participa la aceste alegeri pe liste proprii, "pe propriile picioare".

"E complicat să vorbim de candidați comuni la europarlamentare, pentru că depinde de afilierea fiecărei formațiuni politice de la nivelul Parlamentului European. În ceea ce ne privește pe noi, PNL este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică europeană, familia politică ce are cea mai mare reprezentare în Parlament și deține principalele funcții la nivel european: președinția Comisiei Europene, președinția Parlamentului European și președinția Consiliului European. Noi vom participa pe liste proprii, suntem forța de dreapta din România care va participa la un nou succes al PPE la nivel european, pentru a putea continua reformele serioase care au fost începute în timpul actualei președinții și care, de altfel, au dus la o perioadă de patru-cinci ani de creștere economică continuă în aproape toate țările europene. PNL va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare, cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că, din păcate, astăzi, alături de președintele României, PNL este singura forța politică ce este ascultată, respectată și care are capacitatea de a influența deciziile în favoarea românilor la nivelul european", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres, după ședința Biroului Politic Național și a grupurilor parlamentare.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă ca a fost mandatat de partid să demareze discuții cu PNL și USR pentru a crea un pol politic anti-PSD, punctând că un următor pas ar putea fi stabilirea unei liste comune a Opoziției la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3111 secunde