Ludovic Orban: PNL cere audierea premierului în Camera Deputaților

323
Ludovic Orban: PNL cere audierea premierului în Camera Deputaților - 30714800182933491711853727716197-1536075130.jpg

Articole de la același autor

PNL cere audierea premierului Viorica Dăncilă în Camera Deputaților și depune săptămâna aceasta moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în contextul protestului din 10 august, a anunțat președintele partidului, Ludovic Orban.

"Am depus în cadrul procedurii Ora Guvernului solicitarea din partea grupului PNL de audiere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă, pentru a da seamă de responsabilitățile subordonaților săi din cadrul Guvernului și Prefecturii, Jandarmeriei și celorlalte instituții de forță, ca urmare a intervenției brutale în reprimarea manifestației din 10 august. Am luat decizia de a depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în care solicităm demiterea ministrului de Interne, ca urmare a modului dezastruos în care a comandat forțele de ordine și ca urmare a faptului că forțele de ordine au încălcat grav legea și au reprimat cu brutalitate o manifestație pașnică în data de 10 august", a declarat Orban, citat de Agerpres, la Parlament, la finalul ședinței Biroului Executiv al liberalilor.

Președintele PNL a arătat că moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne va fi depusă la primul plen de lucru.

"Noi am aprobat textul moțiunii de principiu. El urmează să fie semnat de toți deputații și îl vom înainta la primul plen de lucru", a afirmat Orban.

El a precizat că liberalii vor depune alături de USR solicitarea privind înființarea unei comisii de anchetă referitoare la "reprimarea brutală a manifestației pașnice" care a avut loc pe 10 august. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4828 secunde