X
X
Mai multe ştiri online:

Ludovic Orban dă asigurări că salariul minim crește de la 1 ianuarie: "Va fi o creștere, lumea să stea liniștită"

Ştire online publicată Miercuri, 06 Noiembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul va crește cu siguranță salariul minim brut pe țară de la 1 ianurie 2020, însă va lansa și o analiză pentru determinarea unei proceduri de stabilire a creșterii salariului minim, a precizat premierul Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Finanțelor Publice.


Întrebat dacă salariul minim pe economei va fi crescut de la 1 ianuarie 2020, prim-ministrul a spus: "Cu siguranță. Vom lansa procedura de stabilire a creșterii salariului minim. Evident în baza unei analize serioase pentru că propunerea de creștere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se realizeze pe realitatea din mediul privat și în mod evident, în cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali".

"Va fi o creștere a salariului minim. Lumea să stea liniștită", a adăugat Orban.

Realizarea unui raport cu privire la creșterea salariului minim ar fi fost externalizată de liberali, iar această procedură descrisă de Orban ar implica gândirea unui mecanism care să propună un calendar pentru creșterea salariului minim brut pe țară pe viitor în funcție de competitivitatea pe plan extern și local, de costurile cu forța de muncă din sectorul privat și de efectul asupra profitabilității companiilor.

PSD a avansat propunerea ca salariul minim brut să fie majorat cu 182 lei, la 2.262 de lei pentru angajații cu calificări scăzute și medii și cu 270 lei la 2.620 de lei pentru cei cu studii superioare de la 1 ianuarie 2020.

La 15 octombrie 2019 erau încheiate în economie 1.382.577 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim brut de 2080 lei și 313.823 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim de 3000 lei, circa 26,2% din totalul de 6.468.163 contracte de muncă.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.437 secunde