Ludovic Orban anunță că va face plângere penală împotriva ministrului de Externe pentru modul cum este organizat votul în străinătate

405
Ludovic Orban anunță că va face plângere penală împotriva ministrului de Externe pentru modul cum este organizat votul în străinătate - 20295fa70fccd88c8a02caa93c6e906e-1558874590.jpg
Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, spune că va formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a celor care au organizat votul în diaspora, spunând că autoritățile au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate.


Orban a declarat duminică, într-o conferință de presă, că este revoltător modul cum sunt umiliți românii din diaspora care doresc să voteze.

"Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diasporă. Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliți românii, frații noștri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă", a afirmat liderul PNL.


Orban spune că ministerul de Externe a refuzat orice solicitare de creștere a numărului de secții de votare.

"Toată lumea știa că există o intenție de prezență la vot masivă în toate țările în care sunt români plecați la muncă în străinătate, în care sunt comunități de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creștere a numărului de secții de votare. Chiar și în condițiile în care s-a mărit puțin numărul de secții, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot. Numărul de cabine de vot a fost menținut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetățenilor români din diasporă care pot să își exercite votul", a mai afirmat Orban.

Liderul PNL crede că aceste cozi la secțiile de votare din străinătate arată că Guvernul își bate joc de cetățeni și îi împiedică să își exercite dreptul de vot. El i-a instruit pe delegații PNL din secțiie de votare să intervină pe lângă președinții Birourilor Electorale să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot astfel ca toții românii să poată vota.

"Rușinos, penibil, revoltător, frica celor care guvernează, de români, este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracțiuni. Din acest motiv, am dispus echipei de juriști a Partidului Național Liberal să pregătească această plângere penală pe care o vom depune în cursul zilei de mâine", a mai declarat Ludovic Orban.

În mai multe dintre orașele din străinătate s-au format cozi la secțiile de votare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5623 secunde