Lucrări de reparații extinse, pe mai multe drumuri din județul Constanța

356
Lucrări de reparații extinse, pe mai multe drumuri din județul Constanța - drumurijudetene-1569602639.jpg

Articole de la același autor

Programul lucrărilor de reparații la drumurile din județul Constanța, pus pe hârtie de reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, pentru anul 2019, are nevoie de modificări. Potrivit reprezentanților RAJDP Constanța, o parte din șosele au nevoie de reparații pe porțiuni mai mari decât se estimase inițial. De asemenea, și sumele necesare sunt mai mari decât se preconizase în urmă cu câteva luni. De exemplu, este nevoie de extinderea lucrărilor de plombare pe DJ 223B Peștera – Ivrinezu Mare – Rasova (80 mp – 2 mii lei), pe DJ226 – DN22 Năvodari – Mihai Viteazu (1.500 mp – 126 mii lei), DJ 391A Oltina – Băneasa – Șipote – Viroaga – (500 mp – 43 mii lei). De asemenea, potrivit reprezentanților instituției, este nevoie să se intervină de urgență și pe DJ 381, care leagă Medgidia de Movilița. "În urma deplasărilor pe teren s-a constatat necesitatea executării de plombe", au arătat reprezentanții RAJDP.

Extinderea lucrărilor privind turnarea de covor asfaltic este necesară pe DJ 222, care leagă Pietreni de Tulcea (cu 1 km – 438 mii lei), dar și pe DJ 223 Saraiu – Cernavodă – Ion Corvin ( 0,1 km – 60 mii lei). "Pe DJ 391 Mangalia – Negru Vodă – Cobadin – Topraisar – Tuzla, până în prezent au fost realizați 10,7 kilometri de covor asfaltic, iar pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță și confort, este necesar a se realiza încă două tronsoane de covor asfaltic, la Negru Vodă – Cerchezu și intravilan Cobadin, de 9,9 kilometri", au mai arătat reprezentanții RAJDP Constanța.

În schimb, pentru alte tronsoane de drum, se impune diminuarea sumelor alocate inițial. Este cazul, de exemplu, pentru DJ 224 Medgidia – Siliștea – Crucea, unde au fost plombați doar 1500 mp din cei 2000 programați inițial sau pe DJ 226A, care leagă Cetatea Histria de Râmnicu de Jos, "pe acest tronson sunt prevăzute lucrări de așternere covoare asfaltice noi în 2020", deci nu a mai fost realizată plombarea programată pentru 2019. Mai puțini bani au fost cheltuiți și pentru reparațiile programate pe DJ 308, care leagă Ciocârlia de Sus – Mereni.

Per total, pentru Programul cu obiectivele de drumuri și poduri pentru anul 2019, finanțate din bugetul județului Constanța, au fost alocate 51.600 mii lei, iar reprezentanții RAJDP Constanța solicită modificări în repartizarea sumelor pe diverse lucrări. Solicitarea urmează să fie supusă atenției consilierilor județeni, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța de luni, 30 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde