€ 4.654
£ 5.1867
$ 4.1197

Mai multe ştiri online:

LOVITURĂ PENTRU PSD! Iohannis O PĂSTREAZĂ în funcție pe șefa DNA!

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu puțin timp, că nu o va revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi! 


„Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi, procuror-șef al DNA”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Totodată, șeful statului a precizat că Ministerul Justiției și CSM au avut concluzii diametral opuse în această chestiune.

„La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului-șef DNA, împreună cu raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, președintele.

La mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat și avizul CSM, avizul CSM însă a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței Justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional. Chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Constat, deci, că, în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului - ministrul/ Ministerul Justiției și CSM - ajung la concluzii diametral opuse”, a arătat Iohannis.

El a mai spus că, odată sesizat cu propunerea ministrului Justiției și după ce a primit avizul CSM, a solicitat Departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri.

Potrivit șefului statului, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare „utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunțată de ministru ca fiind evaluată”.

„Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM sau decizii ale Curții Constituționale au fost interpretate și valorificate de ministrul Justiției într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor”, a arătat Iohannis.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65840 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3753 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3096 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1966 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9791 secunde