Liviu Pop: E inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale magistraților

146
Liviu Pop: E inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale magistraților - liviupop09889400-1552298525.jpg
Secția specială de anchetare a magistraților nu este un instrument politic, declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El crede că magistrații care protestează față de OUG 7 se tem că la un moment dat vor răspunde pentru abuzurile săvârșite și pentru încălcarea legii.


Liviu Pop spune că este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale procurorilor și judecătorilor față de această ordonanță.

"Nu putem discuta de abrogarea OUG 7, chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri. Eu nu înțeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent și de ce n-au ieșit să protesteze față de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituționale, articole în care se vorbește explicit de subordonarea procurorilor față de ofițerii SRI și de implicarea ofițerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieșit atunci în stradă.(...) În OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiția în subordinea politicienilor. (...) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale procurorilor și judecătorilor împotriva OUG 7", a afirmat Liviu Pop, potrivit News.ro.

Întrebat ce înseamnă protest ilegal, el a replicat: "Conform legii, știu și procurorii și judecătorii care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marș, că este orice altă formă de protest. Avem o lege și cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieșit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o țară europeană și cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea".

În ceea ce privește dreptul la liberă exprimare cum rămâne, Liviu Pop consideră că "e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0564 secunde