€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Liviu Dragnea: "Vrem să intrăm în forță cu Legea pensiilor în Parlament"

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 August 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a declarat, vineri, că proiectul noii Legi a pensiilor urmează să fie depus în Parlament în luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, astfel încât până la finele anului să intre în vigoare, pentru ca de la 1 ianuarie 2019 să înceapă recalcularea pensiilor.


„Vrem să intrăm în forță cu Legea pensiilor în Parlament, pentru că trebuie să luăm în calcul și piedicile pe care le vor pune Iohannis sau cei din Opoziție. Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu există așa ceva. Și atunci noi vrem neapărat ca, până la sfârșitul anului, această lege să fie în vigoare, ca să înceapă de la 1 ianuarie să lucreze în print la recalcularea pensiilor. Noi vrem să ne ținem de calendar, este foarte posibil, s-a discutat joi și am discutat săptămâna trecută și cu doamna prim-ministru, este foarte posibil ca la Casa de Pensii să se mai aloce 1.000-1.500 de posturi pentru că este o muncă foarte grea să recalculezi milioane de pensii și nu vrem ca nimeni să suporte vreo greșeală de calcul sau vreo nedreptate. În septembrie, la începutul lui septembrie, vrem să intrăm cu legea cu Parlament, practic pe 3 septembrie începe sesiunea parlamentară. Deci, în prima săptămână de sesiune parlamentară această lege trebuie să fie depusă la Parlament, să intre procedurile parlamentare. O să vedem dacă este procedură de urgență sau nu, oricum vor avea dezbateri și în Parlament, dar nimeni nu este oprit să participe la dezbateri în această perioadă începând din această lună”, a declarat Liviu Dragnea, la un post de televiziune.


Proiectul, pus în dezbatere publică


Liderul PSD a precizat că proiectul este pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii și a fost convenit în cadrul coaliției în urma unor discuții purtate cu liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.


„Este pus pe site-ul Ministerului Muncii. Am avut o întâlnire cred că alaltăieri sau ieri, nu mai țin minte exact, cred că ieri ne-am văzut și cu domnul Tăriceanu și cu doamna Olguța Vasilescu și cu specialiștii de la Casa de Pensii și ne-am uitat pe forma finală care să fie lansată în dezbatere publică. Am avut o discuție telefonică și cu doamna prim-ministru, nu a fost nimic nou față de ultima variantă pe care o discutasem și cu dumneaei, și de astăzi e în dezbatere publică, mâine cred că va face doamna ministru o conferință de presă și o să înceapă consultările cu asociațiile de pensionari cu sindicatele și cu toți cei interesați, care chiar sunt interesați de lege nu sunt interesați doar să o critice în orb”, a spus Liviu Dragnea.


El a subliniat că noua lege va rezolva inechitățile din actualul sistem de pensii, care trenează de ani de zile.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.754 secunde