Liviu Dragnea: "Referendumul privind familia trebuie făcut"

194
1
Liviu Dragnea:

Articole de la același autor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că referendumul privind familia trebuie făcut, dar, pe de altă parte, trebuie găsită o soluție corectă și pentru acea categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală.

"Eu sunt convins că trebuie făcut referendumul privind familia și am cerut colegilor mei să rezolve și această problemă, pentru că avem un vid legislativ în ceea ce înseamnă procedura care trebuie urmată. În foarte scurt timp o rezolvăm. Subiectul este foarte sensibil, dar este și foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democrație participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt trei milioane de semnături, nu poți să negi lucrul ăsta, nu poți să nu iei în seamă trei milioane de români care au spus ceva. Și atunci, cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituție sau nu? Doar întreaga societate, prin referendum", a spus Liviu Dragnea.

El a adăugat că acum Parlamentul nu poate genera un referendum, iar aici poate ar trebui ca legislația să fie schimbată.

"În România poate genera referendum un primar, consiliul local, președintele României, dar Parlamentul, care este forul suprem legislativ, nu poate genera un referendum, ceea ce mi se pare incorect. Cred că această posibilitate ar trebui să fie pusă și la Parlament. Vedem dacă se poate constituțional sau nu, dar acel referendum trebuie făcut, aș fi vrut să se poată face, așa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu știu dacă mai este posibil. În același timp, și spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realiști. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poți să întorci capul și să spui că nu există, că sunt mulți, că sunt puțini, și acolo trebuie generată o discuție, să vedem care poate să fie soluția corectă care să lase și această dorință firească și inițiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluție și pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt și el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu", a mai afirmat Dragnea. 

Comentează știrea

legea salarizarii
5 aprilie 2017
legea salarizarii

Doamna ministru a muncii trebuie sa aiba in vedere atat salariatii din mediu privat cat si cei angajati la stat cand vorbeste de salarizare unitara (acest lucru inseamna in tarire CIVILIZATE) EXEMPLU :Un contabil in GERMANIA atat in mediu privat cat si la stat castiga LA FEL .Forta de munca IN ROMANIA nu se compune doar din medici si avocati angajati la stat cum au fost exemplificati de Dl.Dragnea,etc.Asa ca va rog sa aplicati o lege a salarizarii pt toate categoriile de salariati atat din mediul privat cat si de stat .

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Martie 2017
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis amână referendumul
Pagina a fost generata in 0.4521 secunde