Liviu Dragnea: PSD a decis să schimbe data de primire a pensiilor

1029
2
Liviu Dragnea: PSD a decis să schimbe data de primire a pensiilor - liviudragnea-1525702526.jpg

Articole de la același autor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, ieri, după ședința Biroului Permanent Național că, de luna următoare, dacă vor fi îndeplinite toate procedurile, pensionarii nu vor mai primi pensiile între 9 și 28 ale lunii, ci până în data de 15.


"S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9 și 28 ale luni, mai rămânând două sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost găsiți acasă de factorii poștali și să poată să vină la ghișeu să-și ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când primește pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. S-a făcut aici ce acțiune trebuie să întreprindă fiecare instituție. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut ca, în nouă zile să se pot achita toate prestațiile sociale și toate pensiile. S-au pus 15 zile, să fie acoperitor, în așa fel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă, astăzi-mâine, în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă se poate de luna următoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune dacă se începe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile", a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de luni a Biroului Permanent Național.


Corpul de Control verifică modul de plată a pensiilor


De asemenea, Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor de către Poșta Română, a mai spus șeful PSD, Liviu Dragnea.


El a spus că, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.


"Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite județe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condițiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poșta Română. Și sigur că doamna prim-ministru a cerut explicații la ministrul Comunicațiilor și la conducerea Poștei Române și am aflat cu toții astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situație și care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă și serioasă cu privire la această situație", a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.


Pe de altă parte, președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat că nu se pune problema privatizării Poștei Române. El a amintit că, în 2016, Guvernul a început, după aprobarea unui memorandum în iulie 2016, un proces de recapitalizare a Poștei Române.


În acest context, liderul PSD a adăugat că Ministerul Comunicațiilor a virat deja suma de 70 de milioane de lei, suma necesară pentru recapitalizare, pentru ca Poșta Română să poată să-și achite din obligații.


"Chiar dacă undeva sau cineva intenționează ca Poșta Română să nu-și revină și să poată să fie privatizată pe un preț mic, noi nu dorim ca Poșta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol și să rămână cu capital de stat majoritar", a explicat președintele PSD.


Comentează știrea

Dragnea,un Putin al romanilor
8 mai 2018
Dragnea e in toate...

Asemenea lui Putin si la fel ca Ceausescu si Partidul Comunist , Dragnea e in cele ce sunt si in cele ce maine voar rade la soare.Dragnera este sarea din pensiile noastre,Dragnea este speranta,Dragnea ne vorbeste pe sticla,Dragnea apare in visele noastre,Dragnea face pariuri,Dragnea castiga pariuri,Dragnea in vacanta,Dragnea pescuieste,pestele mare trage la undita lui Dragnea,pestele se sacrifica de dragul lui Dragmnea.... Ce treaba are Dragnea, un președinte al Camerei Deputaților cu modul de plata al pensiilor n-am inteles.O fi el seful partidului aflat la guvernare dar am inteles ca tara are guvern,ca guvernul are premier(cam analfabet dar are) si premierul are un ministru responsabil de pensii.Bineinteles ca Dragnea vrea sa fie remarcat atunci cand se iveste ocazia.De fapt,Dragnea se afla intr-o permanenta campanie electorala.Smecherasul asta de Teleorman,"emanatia" lui Ponta,inca mai spera la functia de sef al statului.Sictir ! Sfarsitul lumii.

SEVER
8 mai 2018
DRAGNEA SCHIMBATORUL

CE FACEAI TU ,BAI TROGLODITULE TELEORMANEAN, IN ZIUA FUNERARIILOR DOINEI CORNEA ? MANCAI MICI SI RADEAI CA UN IMBECIL FERICIT LA PSD.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4804 secunde