Liviu Dragnea: Nu facem niciun demers legat de suspendarea președintelui

117
Liviu Dragnea: Nu facem niciun demers legat de suspendarea președintelui - liviudragnea605x404-1543237783.jpg
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după ședința BPN, că partidul pe care îl conduce nu va face niciun pas pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, chiar dacă șeful statului a anunțat că o decizie cu privire la remanierea miniștrilor de la Dezvoltare și Transporturi și numirea noilor miniștri va fi anunțată după 1 decembrie.



Social-democrații s-au reunit luni în ședința Biroului Permanent, la Parlament. La ședința social-democraților a fost chemat din nou ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ministrul Justiției a anunțat, la plecarea de la ședința PSD, că va redacta până luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte.

"Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a Curții Contituționale, despre un conflict de natură constituțională între Guvernul României, pe de-o parte, și președintele republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul președintelui de revocare și respectiv desemnare a miniștrilor propuși", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a precizat că nu a fost luată încă decizia sesizării CCR.

"Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiției vom redacta cu colegii acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl vom discuta și apoi cei care au competențele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict. Posibilă sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei prim-ministru", a mai spus Toader.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1984 secunde