Lista rușinii! Parlamentarii constănțeni care vor să-și facă pensii de lux

1023
4
Lista rușinii! Parlamentarii constănțeni care vor să-și facă pensii de lux - listarusinii-1429201295.jpg

Articole de la același autor

PSD dorește reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, pensii al căror cuantum va fi între 1.500 și 4.400 de lei și care vor fi cumulate cu pensiile normale.

Inițiativa legislativă formulată de PSD se bazează pe faptul că indemnizațiile și pensiile parlamentarilor români sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, însă cei care vor să-și asigure un trai liniștit la bătrânețe "uită" că la nivelul Uniunii Europene media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în vreme ce în România alocația unui copil este de doar nouă euro, cifră care plasează țara noastră în coada listei la nivel mondial.

Dacă tema pensiilor parlamentarilor este necesară și impune o rezolvare, atunci cel puțin la fel de necesară, dar mai urgentă este mărirea alocației pentru copii. În acest sens, există chiar un proiect legislativ în care liberalii solicită majorarea alocației de stat pentru toți copiii la 200 de lei. Cu toate acestea, există parlamentari care sunt mult prea puțin interesați de grija copiilor din România, dar se grăbesc să rezolve situația pensiilor considerate de mulți români drept "pensii nesimțite".

Revenind la legea care ar urma să le asigure, în plus, o pensie specială de peste 4.000 de lei, proiectul a fost semnat de 256 de parlamentari.

Pe lista celor care au semnat în favoarea acestui proiect se află și 10 parlamentari din Constanța, respectiv: Nicolae Moga, Radu Babuș, Cristina Dumitrache, Mircea Titus Dobre, Manuela Mitrea, Mădălin Voicu, Amet Varol, Andrei Răzvan Condurățeanu, Marian Vasiliev și Mircea Banias.

Ce prevede cel mai controversat proiect al ultimelor zile

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

"Cuantumul in-demnizației se acordă în limita a trei mandate și reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizației îl reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de șase luni de activitate parlamentară", se arată în proiectul de lege.

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Totodată, ea se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate. Indemnizația este supusă impozitului pe venit și contribuției de asigurări sociale de sănătate și se suportă din bugetul de stat, mai spune textul proiectului de lege.

Potrivit calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei. 

Comentează știrea

bizdem
17 aprilie 2015
Varol tatarul hot pe lista rusinii tatarilor

sa vina dna la tatari ca are ce sa geseasca acolo

tatar balasi
17 aprilie 2015
Amet Varol rusine sa iti fie

Varol rusine sa iti fie . umbli ca un ingamfat prin comunitate de mana cu gelil . nu are nevoie comunitatea de voi.

george
17 aprilie 2015
retardatii !

Iata cum acesti cretini si retardati isi dau arama pe fata ! Cica sunt social-democrati. Sunt activistii comunisti de alataieri care se lafaiau in belsug si trambitau egalitatea comunista . Pensii europene pentru ei .S-au gandit vreodata la cei care i-au trimis acolo pentru un mic,o bere,o punga de faina si un litru de ulei ? Sa le fie calculate pensiile ca la toti "muritorii de rand",dupa contributie. Au destule avantaje in timpul mandatului. Pe intelectualul asta Moga l-a trimis cineva cu forta acolo! Daca nu era lista de partid (ca numai vot uninominal nu este cacanaria asta de vot) nu-l alegea nimeni ! La fel si pe doamna mitra.Ce legatura are aceasta ptaichina cu Constanta ? La fel si boratul Medelin !

Andrei
17 aprilie 2015
........

cine ii tot voteaza? mie mi ar fi rusina sa comentez... votati fratilor numai oameni necunoscuti, oameni care nu au bagat zeci de mii de euro in campania electorala

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Martie 2015
Stire din Politică-Administrație : O nouă lovitură în Parlament
Vineri, 03 Aprilie 2015
Stire din Social : De astăzi se dau pensiile
Pagina a fost generata in 0.5291 secunde