Lista oficială a Guvernului Sorin Grindeanu. Cine sunt noii miniștri

554
2
Lista oficială a Guvernului Sorin Grindeanu. Cine sunt noii miniștri - guvernulsoringrindeanu-1483463683.jpg

Articole de la același autor

Forurile de conducere ale PSD și ALDE, Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic, au aprobat, ieri, lista viitorului Guvern, ce va fi condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu. 


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că viitorul Guvern va avea în componență opt femei, iar patru ministere au fost alocate ALDE. Astfel, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este constănțeanca Sevil Shhaideh, propunerea refuzată de Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Shhaideh a mai condus acest minister în 2015, după ce Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. 


Cea de-a doua funcție de vicepremier i-a revenit lui Daniel Constantin, de la ALDE, care va fi ministru al Mediului. El a mai fost ministru al Agriculturii. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene va fi Mihaela Virginia Toader (PSD), director în cadrul ministerului în acest moment, iar social-democrata Ana Birchall (PSD) este ministrul delegat pentru Afaceri Europene. 


Pentru prima dată în România, Ministerul Afacerilor Interne va fi condus de o femeie, în persoana Danielei Carmen Dan, propunere venită din partea PSD. Ea a fost timp de opt ani consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, sub mandatele lui Liviu Dragnea, apoi a ajuns prefect, iar din decembrie este senator. Ministerul Apărării Naționale va fi condus de Gabriel Leș, până mai ieri secretar de stat în MApN. 


Ministrul Finanțelor Publice va fi Viorel Ștefan (PSD), iar Toma Petcu (ALDE) va fi ministrul Energiei. Ministerul Economiei ajunge pe mâna lui Alexandru Petrescu, iar Ministerul Justiției va fi condus de Florin Iordache, ambii de la PSD. Președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Iordache este și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Parlament. 


Ministrul Afacerilor Externe va fi Teodor Meleșcanu, de la ALDE. El a mai condus MAE între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din 2014. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este Petre Daea, iar ministrul Apelor și Pădurilor - Adriana Petcu, ambii de la PSD. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni va fi Andreea Păstârnac, iar ministrul Cercetării și Inovării - Șerban Constantin Valeca. 


Ministrul Culturii și Identității Naționale a fost desemnat Ionuț Vulpescu, iar fostul rector al ASE București, Pavel Năstase, va conduce Ministerul Educației Naționale. Ministerul Muncii și Justiției Sociale urmează să fie condus de Lia Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, aleasă deputat la alegerile din decembrie, în timp ce Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a fost desemnat Augustin Jianu. 


Ministrul Sănătății urmează să fie Florian Bodog, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității din Oradea. Ministrul Tineretului și Sportului - Marius Alexandru Dunca, iar ministrul Consultării Publice și Dialogului Social - Gabriel Petrea. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat - Florin Nicolae Jianu (PSD). A mai condus ministerul în perioada martie - decembrie 2014, ca tehnocrat. Nou înființat, Ministerul Turismului va fi condus de constănțeanul Mircea Titus Dobre (PSD), deputat de Constanța, la al doilea mandat. Totodată, portofoliul pentru Relația cu Parlamentul îi revine Grațielei Gavrilescu (ALDE), fost ministru al Mediului, în timp ce Ministerul Transporturilor ajunge la Răzvan Alexandru Cuc, fost secretar de stat în acest minister, în prezent deputat de Giurgiu. 


v v v


În cursul zilei de astăzi, vor avea loc audieri în comisii și votul de învestitură, după cum a precizat Liviu Dragnea. 
"Miercuri, 4 ianuarie, între orele 8.00 și 14.00, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15.00 și 18.00, vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere și votul de învestitură. Sub rezerva acceptării de către președintele României - o să trimitem o scrisoare comună - propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19.00, să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului", a spus președintele PSD, Liviu Dragnea. 


Comentează știrea

UN CETATEAN
4 ianuarie 2017
CACEALMAUA A REUSIT

TATUCUL LIVIU PLEZNESTE DE RAS IAR COPILUL SORINEL RANJESTE TIMID NESTIIND CE CAUTA ACOLO. NU CRED CA ESTE CINEVA CARE SA NU PRICEAPA CA DRAGNEA ESTE PRIMUL IAR SORINEL MARIONETA LUI . GRINDEANU NU O SA AIBA NIMIC DE SPUS SI PROPUS FARA ACORDUL TATUCULUI. NU O SA CITEASCA NICIO FITUICA NEAPROBATA DE SEFUL CEL MARE. ESTE O ROCADA CONCEPUTA DE DRAGNEA DEMULT SI ASA O SA FIE PANA LA FINALIZAREA SI SPER CONDAMNAREA MARELUI GANDITOR PSD. TARICEANU, FOTOMODELUL CARUIA II CAD HAINELE CA PE UN BUTOI DE MURATURI, ISI FREACA MAINILE PT REUSITA NECINSTEA LUI. ASTEPTAM PRIMAVARA SA VEDEM CE O SA SE REALIZEZE DIN CELE PROMISE. PERSONAL CRED CA ACEST GUVERN O SA FIE UN FIASCO CA TOATE GUVERNELE SOCIALISTE DIN EUROPA.

MIHAI
4 ianuarie 2017
DRAGNEA AM VRUT , DRAGNEA AVEM

Fara sa intram in detalii , putem constata ca si acest guvern este la nivelul mediocritatii nationale produsa si cultivata cu sarguinta de catre toti politicianistii produsi cu dragoste materna de catre partide si electorat . Majoritatea celor propusi nu are nicio legatura cu specificul ministerelor , si ceea ce este mai grav , au avut sau au problem cu Justitia . Contrar pricipiului ca un demnitar trebuie sa cunoasca ce trebuie sa faca in functia in care este numit , se merge in continuare pe idea ca va invata ce trebuie sa faca pe parcurs , de parca un guvern este un soi de curs de calificare . Profitand de conjuctura si sprijinit de votul celor care se asteapta la o minima rasplata , Dragnea se pare ca va deveni " conducatorul " mult dorit de popor care va aplica cel putin doua principia democratice : " cand vorbesti cu mine sa taci din gura " si " disciplina este efortul pe care va trebui sa-l faca inferiorul sa para mai prost ca superiorul " ceea ce nu este prea greu avand in vedere ca majoritatea celor pusi sa ne dreseze au deja aceasta calitate . Putini cunoasc si cei care stiu ignora teoria butoiului care spune ca daca un butoi are o doaga mai scurta , indiferent cata apa vei turna in butoi , nivelul aceteia nu se va ridica peste doaga scurta . Butoiul guvernamental are nu numai multe doage scurte ci si multe gauri , prin care se va scurge avutia nationala , atata cata a mai ramas . Se vede ca romanii sunt sortiti sa suporte ceea ce se cheama " regimuri " .In Romania acestea se tin lant : am avut regimul lui Cuza Voda , al Bratienilor , national -taranistilor , carlistilor , legionarilor , regimul antonescian , democrat - popular , socialist si communist , apoi cel de tranzitie in care ne gasim si acum . In sfarsit ,avem parte de regimul lui Dragnea . De un regim democratic se vor ocupa generatiile viitoare , daca vor mai exista .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6607 secunde