Liderii ALDE, mesaj de la Constanța: "Principalul obiectiv, pe care ALDE și l-a asumat, este legat de investiții"

1827
3

Articole de la același autor

Copreședinții ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au fost prezenți, marți, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții formațiunii politice din județul Constanța. Ei au prezentat, pe scurt, programul politic și economic al partidului, dar au adus și o serie de critici la adresa guvernului tehnocrat.


Înainte să ajungă în orașul Constanța, liderii partidului împreună cu reprezentanții organizației locale au făcut o vizită în orașul Cernavodă. Ulterior, la Constanța, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Contantin au susținut o conferință de presă alături de reprezentanții ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias, senatorul Gigi Chiru, primarul orașului Medgidia Valentin Vrabie, candidatul pentru Camera Deputaților, Ersun Anefi, de la UDTTMR dar și președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep.


În cadrul conferinței de presă, Călin Popescu Tăriceanu s-a referit în special la modul în care tehnocrații se raportează la libertatea de exprimare și a dat exemplul incidentului petrecut, marți, când un grup de jurnaliști nu au fost lăsați să participe la dezbaterea publică organizată de către Grupul de Dialog Social, unde a fost invitat și premierul Dacian Cioloș.


Totodată, printre altele, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susținut că președintele Klaus Iohannis este "agent electoral al PNL" și că încearcă să-i descurajeze pe alegătorii care nu votează cu liberalii, el spunând că șeful statului nu-l poate numi premier "pe preferatul" său, ci trebuie să țină cont de decizia majorității parlamentare.


Întrebat care este propunerea de premier a PSD și ALDE în cazul în care cele două partide vor obține majoritate parlamentară, Tăriceanu a spus că nu a discutat cu social-democrații acest subiect, urmând ca după alegeri să aleagă cea mai bună variantă.
"Nu am discutat cu PSD-ul, discutăm după și vedem care e cea mai bună variantă. Cred că am o experiență probată și o reușită așa încât cred că mergem la aceste discuții cu propuneri consistente", a precizat Tăriceanu.


La rândul lui, Daniel Constantin a transmis constănțenilor că ALDE își dorește ca după alegerile parlamentare, partidul să își consolideze poziția de a treia forță politică pe scena politică românească, însă, "obiectivul pe care noi l-am anunțat este ca, în 2020 să fim principalul partid de dreapta din România. Și după cum vedem astăzi că se întâmplă, după cum vedem evoluția PNL, sau mai degrabă PDL, cred că avem toate șansele să se întâmple acest lucru".


Daniel Constantin a explicat și care va fi prioritatea principală a Alianței Liberalilor și Democraților, după alegeri: "Principalul obiectiv, pe care noi l-am asumat, este legat de investiții. Cred că e un lucru la care s-a referit ceva mai devreme și dl. președinte Tăriceanu, vreau doar să-l accentuez în fața presei, este principalul lucru la care vom ține în viitorul Guvern. Să pornim cel de-al doilea motor al economiei astfel încât să ne asigurăm că această creștere pe care o avem – iată și în 2016, nu se bazează doar pe consum, se bazează pe investiții – nu este doar o creștere conjuncturală, ci este o creștere sănătoasă. Lucrurile acestea ne vor da garanția, că vom crea locuri de muncă în continuare. Ne vor da garanția că acele măriri de salarii, de pensii, despre care vorbesc toate partidele, chiar se vor întâmpla".


Comentează știrea

Babayco
7 decembrie 2016
Nu udttmr

Ati semnat cu udttmr,de aia nu va votamastia au furat pentru toti tatarii si voi pentru toti romanii.

Tepes
7 decembrie 2016
Cata ipocrizie!!

Dupa ce au contribuit la distrugerea economiei tarii si instrainarii pamanturilor romanesti, astia ne iau de prosti? Cine sa-i mai creada pe acesti hoti? Poate ...'Vax populis'!! Acum avem ocazia sa vedem, in procente, numarul de 'vax populis' din municipiu si judet (adica votantii PSD, ALDE, PRU, PNL, PMP,).

costica
8 decembrie 2016
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Oferta serioasa: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.634 secunde