€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Liberalii au votat împotriva bugetului pe 2018. Primarul Făgădău i-a criticat: "Nu ați venit cu nicio propunere"

Ştire online publicată Vineri, 16 Februarie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Pe ordinea de zi s-au aflat 23 de proiecte de hotărâre. Cel mai important dintre acestea a vizat aprobarea bugetului local pe anul 2018. În acest context, cele mai multe dintre celelalte proiecte au vizat aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța. La eveniment au participat 22 de consilieri locali. Ședința a început cu două luări de cuvânt din partea societății civile. 


Președintele Organizației Municipale USR Constanța, Remus Negoi, a luat cuvântul și a criticat intenția municipalității de a achiziționa ceasuri stradale. Printre altele, el a spus că este un buget fără viziune și că nu este de acord ca municipalitatea să dea 460.000 de lei pentru ceasuri stradale.


„Este un buget fără viziune. Nu cred că se impune să dăm pe ceasuri stradale 460.000 de lei. Există pericolul ca, mergând pe stradă cu ochii la ceasuri, să dai în gropi”, a spus Remus Negoi. 


Cel de-al doilea constănțean care a luat cuvântul a fost Sorin Belu, reprezentantul grupului civic Baricada Verde. El a criticat mai multe decizii ale municipalității și a susținut că primarul vrea să cheltuiască 650.000 de lei pentru reabilitarea a două tronsoane de iluminat public.


Ulterior, liberalii au anunțat că nu vor vota acest buget deoarece, în viziunea lor, este un buget de supraviețuire. 


În replică, consilierul local Aurelian Marin, de la PSD, le-a atras atenția că proiectul de buget a fost în dezbatere publică, iar la ședință a fost un singur liberal care nu a adus niciun amendament. 


Înainte de a se trece la vot, primarul Decebal Făgădău a prezentat structura bugetului în linii mari. 


„Exceptând mutarea drepturilor salariale și cele dobândite în instanță de personalul didactic și nedidactic către ISJ, bugetul este în ușoară creștere. De asemenea, prin politica Guvernului au fost eliminate toate taxele pentru tranzacțiile imobiliare. Impactul asupra bugetului este undeva la opt milioane de lei. Sunt mulțumit că acești bani rămân în buzunarele constănțenilor. Proiectul a fost supus dezbaterii publice și nu am primit propuneri concrete. Nu știu cum puteți vota împotriva bugetului atâta timp cât nu ați făcut nicio propunere în acest sens”, a spus edilul Decebal Făgădău.


Ulterior, s-a trecut la vot și proiectul de buget a trecut cu 16 voturi „pentru”. Cinci liberali prezenți la ședință au votat „împotrivă” iar consilierul independent Andrei Popescu s-a abținut.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.812 secunde