Liberalii amenință că nu votează bugetul Constanței propus de edilul Decebal Făgădău

543
Liberalii amenință că nu votează bugetul Constanței propus de edilul Decebal Făgădău - liberaliianunta-1556113674.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a lunii aprilie pentru a vota mai multe proiecte de interes pentru constănțeni, proiecte ce au fost prezentate, pe scurt, într-o ediție anterioară a ziarului "Cuget Liber".

În acest context, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a anunțat că aleșii locali municipali ai PNL nu vor vota bugetul propus de primarul Decebal Făgădău și PSD pentru Constanța.

"Este un vot pe care ni-l asumăm public, considerând că municipiul Constanța și constănțenii merită mult mai mult decât poate administrația pesedistă să ofere. În primul rând, respingem proiectul de buget pe anul 2019 deoarece primarul Decebal Făgădău a refuzat să ofere constănțenilor posibilitatea de a decide în mod direct pe ce proiecte să fie cheltuiți o parte din banii publici. Vorbim aici de proiectul de hotărâre «Tu decizi pentru Constanța», inițiat de PNL și USR, privind implementarea bugetului participativ, așa cum se întâmplă în Cluj Napoca, pe care primarul Decebal Făgădău refuză să îl pună pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu local. Este clar că primarul Făgădău nu vrea să asculte de constănțeni și de problemele lor, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese", a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă liderul PNL, Constanța Bogdan Huțucă.

Totodată, liberalii au atras atenția că aleșii PNL nu vor vota bugetul primarului Făgădău deoarece acesta refuză să dea curs proiectelor inițiate de liberali în interesul cetățenilor. Aceștia îl acuză pe edil că, deși sunt proiecte care ajută Constanța, proiecte care îmbunătățesc viața constănțenilor în domenii sensibile, Decebal Făgădău nu le-a prins în bugetul pe 2019 și nici nu vrea să le introducă pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu local.

Taxele și impozitele pe 2020 nu primesc votul liberalilor

"Primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a ședințelor și să prindă în buget proiectul PNL privind amenajarea și modernizarea terenurilor de sport din incinta școlilor, în condițiile în care aproape 10.000 de elevi nu beneficiază de săli de sport în școlile constănțene.

Mai refuză să introducă pe ordinea de zi a ședințelor și să prindă în buget proiectul PNL privind crearea și amenajarea a peste 300 hectare de spații verzi în municipiul Constanța, în condițiile în care știm foarte bine că orașul nostru este deficitar la acest capitol. Totodată, refuză să introducă pe ordinea de zi a ședințelor și să prindă în buget proiectul PNL privind premierea anuală a elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultate școlare deosebite. Primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a ședințelor și să prindă în buget proiectul PNL privind rezolvarea crizei locurilor de parcare din oraș, preferând în schimb să facă adevărate vânători de șoferi pe care să îi stoarcă de bani.

Din aceste considerente și multe altele, PNL Constanța refuză să își dea girul pe un buget care nu aduce investiții, un buget care nu creează dezvoltare, ci care aruncă orașul în aceeași cenușie existență, rostogolind problemele orașului de la an la an", au mai spus liberalii constănțeni.

Tot în cadrul acestei ședințe, consilierii locali PNL nu vor vota nici proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2020 pe considerentul că primarul Făgădău și PSD propun o majorare consistentă a taxelor locale, cu până la 50% cum este cazul taxei de habitat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3568 secunde