Mai multe ştiri online:

Liberala Raluca Turcan, semnal de alarmă că navetiștii ar putea rămâne fără transport

Ştire online publicată Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, solicită vot urgent pentru proiectul de lege privind serviciile de transport interjudețean sau, în caz contrar, ministrului Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, o ordonanță de urgență de guvern care să rezolve problema navetiștilor din întreaga țară, în condițiile în care toate licențele de transport trebuie înnoite până în 3 decembrie.

„PNL, în Parlament, prin Comisiile de transport și administrație publică a reușit modificarea legii cadru privind transportul de persoane cu vot în unanimitate. Toate licențele de transport trebuie înnoite până în 3 decembrie. PNL a solicitat vot de urgență astfel încât consiliile județene să aibă cadrul legal pentru aceste licitații, organizate cu standarde în favoarea călătorilor. Votul în procedura de urgență a fost respins în conducerea Camerei, la propunerea lui Liviu Dragnea. Solicităm public vot urgent pentru acest proiect de lege, astfel încât România să nu ajungă să fie paralizată ca urmare a suspendării serviciilor de transport intrajudețean. Dacă în Parlament, Liviu Dragnea blochează această lege, atunci îi solicit public Ministrului Dezvoltării Regionale o OUG pentru rezolvarea gravei probleme ce ține de transportul de persoane județean”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Potrivit acesteia, PNL solicită descentralizarea și liberalizarea serviciilor de transport interjudețean.

„În adoptarea acestei ordonanțe, PNL solicită descentralizarea și liberalizarea serviciilor de transport, criterii de acces la piață pe bază de competiție corectă, condiții de transport sigure și de calitate pentru oameni”, a spus Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a refuzat solicitarea PNL de a discuta în plen și de a supune votului final proiectul de lege cu privire la modificarea legii serviciilor publice de transport public local (Legea 92/2007), potrivit unui comunicat de presă remis vineri, de către președintele Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, liberalul Florin Roman.

„În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică atrag în modul cel mai serios atenția că majoritatea programelor județene de transport public interjudețean expiră spre sfârșitul anului. În lipsa acestei legi, navetiștii și elevii nu vor mai putea circula cu autobuzul. În multe județe, din cauza haosului legislativ, autoritățile locale sunt date în judecată și plătesc bani grei, milioane de euro, ca despăgubiri, unor samsari privați din transporturi. Nu e de joacă! Se blochează România, din cauza unor funcționari, probabil, corupți. Am atras atenția că unii transportatori licitează doar traseele profitabile, în timp ce oamenii de la țară sunt ai nimănui, deși ei sunt principalii beneficiari”, a menționat Florin Roman. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0002 secunde