Liberala Raluca Turcan cere ca profesorii să fie plătiți de autoritățile locale

213
Liberala Raluca Turcan cere ca profesorii să fie plătiți de autoritățile locale - ralucaturcan-1518959545.jpg

Articole recomandate

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, solicită ca profesorii să fie plătiți prin autoritățile locale, ca astfel să nu își mai încaseze lefurile cu întârziere.


"Din cauza deselor modificări legislative, a debandadei din Ministerul Educației și a delăsării, nici astăzi nu au fost trimise spre plată salariile profesorilor în condițiile în care, luna trecută, au întârziat aproape zece zile. Solicit public să revenim la plata salariilor prin autoritățile locale. Să ducem decizia mai aproape de cei care administrează școlile și care aveau deja o procedură de lucru clară și funcțională", a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de socializare.


De asemenea, Raluca Turcan solicită Ministerului Finanțelor să prevadă bani suficienți pentru Educație.


"Cer Ministrului de Finanțe să prevadă bani pentru învățământ, astfel încât: 1. să nu mai apară întârzieri la plata salariilor; 2. să nu se mai comaseze școli și desființeze posturi din învățământ pentru a face economii; 3. să se dea, din acest an, bani profesorilor pentru hotărârile judecătorești definitive, ca să nu se mai amâne la nesfârșit plata acestora", a mai spus Turcan.


Aceasta avertizează că, dacă nu vor fi plătiți la timp, unii profesori ar putea renunța din toamnă să mai predea.


"Dacă nu se vor lua măsuri ferme în acest sens, rândul celor câteva mii de profesori care au părăsit deja sistemul în ultimii 20 de ani (în 1996 aveam 313.255 de profesori, iar în 2016 doar 237.400) se poate îngroșa, din nou, în această toamnă. Odată cu pierderea profesorilor din sistem, România va rata singura șansă de creștere economică - adică, prin educație și forță de muncă bine calificată", a adăugat liberala Raluca Turcan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9142 secunde