Legea privind câinii fără stăpân ar putea fi adoptată săptămâna viitoare

64
Legea privind câinii fără stăpân ar putea fi adoptată săptămâna viitoare - liviudragnea-1378453986.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației, a declarat că problema câinilor fără stăpân a fost și ea dezbătută la întâlnirea cu primarii de comune de joi, pentru că afectează toate comunitățile, adăugând că este posibil ca săptămâna viitoare să fie adoptat proiectul legii în domeniu aflat în Parlament.

"Da, am discutat, problema câinilor afectează toate comunitățile. CCR a retrimis legea inițială la Parlament, dar vreau să lămurim lucrurile. Curtea nu a declarat ca neconstituțională posibilitatea eutanasierii, ci obligă, așa cum e normal, la o succesiune clară, ca să fie ultima soluție. Probabil săptămâna viitoare, undeva la mijlocul săptămânii, s-ar putea ca acest subiect să fie închis ca reglementare. Poate vom putea adopta legea, urmând să mai fie un pachet de acțiuni care să ajute în privința asta și trebuie să discutăm serios de problema financiară. Este ușor să dai sarcini primarilor printr-un act normativ, să îi obligi să facă adăposturi, dar închizi ochii când te uiți în bugetul lor să vezi că nu au bani pentru așa ceva. Un lucru este cert, în primul rând trebuie să protejăm viețile oamenilor", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Un copil de patru ani a murit, la începutul acestei săptămâni, după ce a fost mușcat de câini pe un teren privat din zona Parcului Tei din Capitală.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a convocat joi pe reprezentanții Asociației Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat și premierul Victor Ponta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6185 secunde