X
X
Mai multe ştiri online:

Legea pentru combaterea finanțării terorismului, promulgată de Klaus Iohannis

Ştire online publicată Vineri, 12 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Documentul adoptat de Parlament fusese atacat de PNL și USR la Curtea Constituțională pe 31 octombrie 2018, sesizarea fiind admisă de CCR care a constatat că o sintagmă din această lege, referitoare la organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, este neconstituțională.

Potrivit Administrației Prezidențiale, dispoziții din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului instituie o excepție de la regula aplicării legii în favoarea organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale, fără o justificare obiectivă și rezonabilă, preciza CCR în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituțională o sintagmă din acest act normativ.

"Curtea constată că dispozițiile normative criticate, din perspectiva obiectului de reglementare a legii criticate, respectiv protejarea valorilor sociale de natură financiară față de acțiunea ilicită constând în spălarea banilor, instituie o excepție de la regula aplicării legii, în favoarea organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale, fără o justificare obiectivă și rezonabilă", susțin judecătorii CCR în motivare.

Pe 26 iunie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege reexaminat după decizia Curții Constituționale.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3885 secunde