Legea finanțării partidelor politice, respinsă de Klaus Iohannis

152
1
Legea finanțării partidelor politice, respinsă de Klaus Iohannis - iohannism8ek19hqvp-1428685232.jpg

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat parlamentarilor reexaminarea Legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. Șeful statului a refuzat să promulge legea finanțării partidelor politice, trimițând-o înapoi în Parlament. "Legea transmisă spre promulgare aduce modificări și completări substanțiale Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. Necesitatea reformării instituțiilor politice prin crearea unui cadru legislativ cât mai clar în ceea ce privește finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, bazat pe integritate și pe claritate a normei juridice, impune, însă, reexaminarea de către Parlament a unora dintre dispozițiile Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 334/2006, atât sub aspectul concordanței cu principiile și normele constituționale referitoare la partidele politice, cât și sub aspectul clarității normelor juridice", subliniază Iohannis. De asemenea, legea transmisă spre promulgare ridică probleme și din perspectiva respectării procedurii parlamentare de adoptare a legilor, precum și sub aspectul transparenței în dezbaterile parlamentare, ca principiu intrinsec al funcției de legiferare a Parlamentului.


În opinia președintelui României e nevoie de o serie de o serie de clarificări suplimentare, astfel încât să fie corelat cu principiul pluralismului politic.Mai mult, împrumuturile de la persoane fizice și juridice ca variantă de sursă de finanțare a unui partid poate fi o normă juridică de natură să perpetueze dependența mediului politic de mediul de afaceri și poate fi de natură să eludeze plafoanele stabilite atât pentru împrumuturi, cât și pentru donații, se arată în mesajul prezidențial. Nici prevederea referitoare la donații nu a fost agreată. În actuala formă se poate interpreta faptul că este permisă acceptarea donațiilor, făcute cu scopul de a obține un avantaj politic și astfel s-ar ajunge la încălcarea pluralismului politic.


Comentează știrea

Radu Bogdan
10 aprilie 2015
Depinde numai de tine

Oricât aș repeta, cred că tot nu ar fi destul: teama de eșec este cel mai mare obstacol al reușitei în viața unui adult. Ea este cea care menține oamenii în zonele lor de confort. Ea este cea care îi face să-și țină capul plecat și să nu-și asume nici un risc, pe măsură ce trec anii. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4308 secunde