Legea castrării chimice, redepusă în Parlament

219
Legea castrării chimice, redepusă în Parlament - legeacastrariichimice-1517838069.jpg
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a redepus în Parlament o inițiativă legislativă care prevede castrarea chimică a pedofililor. Este vorba de un proiect mai vechi, care a fost depus și în 2014, însă nu a avut șanse prea mari de reușită.

Deputatul vrea castrarea chimică a pedofililor pentru a preveni recidivele și le dă un ultimatum colegilor care nu îi vor susține propunerea.

"Se discută de față cu avocatul și cu inculpatul respectiv care a făcut fapta, deci acest pedofil, în timpul procesului și în momentul în care se dă sentința, deci cu acordul lui că dorește să facă acest tratament, i se scade pedeapsa la jumătate, urmând ca el să facă toată viața acest tratament. Ca metodă medicală, el este un tratament injectabil care scade cantitatea de testosteron a persoanei respective", a spus Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

În 1944 a fost înregistrat primul caz de castrare chimică, în SUA. De altfel, în 1996, California a devenit primul stat din SUA care a introdus castrarea chimică drept pedeapsă. În Europa, prima țară care a introdus castrarea chimică a fost Polonia, în 2009.

În Germania, castrarea chimică benevolă a redus recidiva de la 84% la 3%. De asemenea, și în alte țări există această procedură, Franța, Suedia, Danemarca, Republica Moldova, în timp ce în Marea Britanie este opțională, în timp ce alte țări discută introducerea sterilizării chimice, de exemplu Spania. În Cehia, pedofilii sunt castrați chirurgical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7935 secunde