Legea antifumat este constituțională. Când intră în vigoare și care sunt amenzile

204
Legea antifumat este constituțională. Când intră în vigoare și care sunt amenzile - legeaantifumat-1453919200.jpg

Articole de la același autor

Judecătorii Curții Constituționale au decis, ieri, că legea care interzice fumatul în spații publice închise este constituțională. În luna decembrie a anului trecut, senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat o contestație la CCR referitoare la proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, sesizare dezbătută, ieri, de CCR.


Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spatiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.


Legea va fi acum trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis și va intra în vigoare în termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. 


Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancționează cu amendă contra-vențională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancționează cu amendă contra-vențională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității, la a doua abatere. Săvârșirea unei noi contravenții se sancționează cu amendă contravențională de 15.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8609 secunde