Dacian Cioloș:

Lansăm două teme de dezbateri: dezvoltarea economică a României și România în UE

304
Lansăm două teme de dezbateri: dezvoltarea economică a României și România în UE - ciolos-1467726612.jpg
Premierul Dacian Cioloș a declarat că viziunea de dezvoltare economică la care lucrează Guvernul va fi o bază de plecare a discuțiilor despre proiectul de țară.


"Viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu și pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de țară. Altfel spus, proiectul acesta de țară, coordonat de domnul președinte și care va implica și partidele politice și alte instituții cu rol în acest proces de gândire, va avea o abordare generală legată de ceea ce-și propune România pentru anii următori, ceea ce va defini România, ce vrea România să dezvolte și cum vrea să fie percepută în Uniunea Europeană. Și acest proiect de țară va avea și o componentă economică. Ceea ce noi am propus este ca discuția pe această componentă economică să pornească de la acest document pe care noi îl vom prezenta mâine și îl vom supune dezbaterii publice", a explicat șeful Guvernului.


El a reamintit promisiunea făcută la preluarea mandatului: lansarea de dezbateri pe două teme - una e cea legată de viziunea de dezvoltare economică a României și cealaltă România în Uniunea Europeană.


"Noi avem pregătite să lansăm aceste două dezbateri și ceea ce domnul președinte a lansat acum, ideea aceasta a proiectului de țară, se leagă foarte bine de ceea ce noi, fără să știm ceva despre cum o să evolueze lucrurile, am anticipat la începutul mandatului. Deci, practic Guvernul va pune la dispoziție ceea ce a lucrat până acuma, iar partidele politice împreună cu societatea civilă, cu mediul economic, vor avea o bază de plecare a acestei discuții", a mai spus Cioloș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7823 secunde