€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

La moartea Regelui Mihai. Republică sau monarhie?

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Decembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Mă uit, la TV, la ultimul drum al Majestății Sale. Și văd o mulțime de români care au venit special, din toate colțurile țării, la Curtea de Argeș, pentru a-și lua bun rămas de la Regele Mihai. Mii de români la fel ca și ceilalți care, zilele trecute, au făcut pelerinaj pentru a ajunge la catafalcul fostului suveran.

Mii de oameni care au procedat așa din proprie inițiativă, oameni care nu reprezintă nici partide politice, nici nu au fost convocați de sindicate. Români care au vrut să fie alături, pentru ultima oară, alături de ultimul rege al României.

În mod normal, monarhia este asociată cu trecutul, cu istoria. Iar noi trebuie să privim mereu spre viitor drepți și cu încredere. Încredere care ne-a fost spulberată de partidele politice care nu se reformează, de aceeași oameni politici care se mută de la un partid la altul. Aceeași oameni politici hulpavi să se îmbogățească pe spinarea omului de rând. Aceeași oameni care schimbă legile după bunul plac numai pentru a se pune la adăpost de Justiție.

Și, totuși ! Poate că țara asta nu este pierdută. Poate că, odată cu apusul unui monarh să apară un nou răsărit pentru România. Poate că este timpul să ne întoarcem în trecut pentru a salva viitorul ! Poate că este timpul ca președintele să inițieze un referendum unde românii să fie întrebați dacă vor Republică sau Monarhie. Somn lin, Majestate !

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9451 secunde