Klaus Iohannis: "Voi avea cu PNL o abordare de campanie așa cum se așteaptă românii"

242
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis nu mai pierde nicio ocazie, în ultimul timp, de a ieși în declarații publice cu tentă de atac la adresa Guvernului Dăncilă. Știe că alegerile prezidențiale bat la ușă și orice lipsă din spațiul public îi poate aduce dezavantaje.

Ieri, șeful statului a solicitat PSD-ALDE desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, într-o declarație de presă, pe care a numit-o "o anomalie". Mai mult, șeful statului a criticat guvernul Dăncilă pe tema justiției, după ce a publicat raportul GRECO: "Acțiunile Guvernului PSD-ALDE sunt în deplină contradicție cu recomandările GRECO".

"Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO. Concluziile celor două rapoarte adoptate la 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către guvern arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de guvernul PSD-ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legilor justiției și a codurilor penale. Mesajul transmis de cetățeni la referendum se regăsește pe deplin în acest concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor intrese al guvernării PSD ALDE, România contină să se afle în atenția organismelor europene. Procesul de legiferare în România nu s-a îmbunătățit, consultările publice și transparența sunt practici ignorate, constanta este adoptarea de OUG în domenii importante. Asta constată GRECO", a spus președintele Klaus Iohannis.

Ulterior, după declarația publică privind recomandările GRECO, șeful statului a declarat că va avea acțiuni comune cu PNL, al cărui candidat va fi la alegerile din toamnă, urmând să aibă o abordare de campanie "așa cum se așteaptă românii".

Întrebat, la Palatul Cotroceni, care au fost concluziile întâlnirii pe care a avut-o marți cu conducerea PNL, Iohannis a spus: "Concluziile au fost că voi candida, așa cum am anunțat de anul trecut, pentru poziția de președinte al României, pentru al doilea mandat, că PNL-ul își menține, așa cum a hotărât de anul trecut, că eu voi fi candidatul lor și că vom colabora foarte bine, eficient și în campanie și că vom câștiga".

Totodată, șeful statului a adăugat că, în mod sigur, va avea acțiuni comune cu PNL.

"Cu siguranță vom avea acțiuni comune, de data aceasta este foarte clar, PNL-ul mă propune, eu sunt candidatul lor și vom avea o abordare de campanie așa cum se cuvine și așa cum se așteaptă românii", a subliniat Iohannis.

În ceea ce privește faptul că Alianța USR-PLUS a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a arătat că un tur al doilea între doi candidați de dreapta ar reprezenta "o competiție". "Să nu se aștepte cineva să am opinii despre contracandidații mei. Este dreptul lor constituțional, fiecare își alege candidatul și intrăm cu toții în competiție. Fiecare va trebui să-și facă propria campanie. Eu o să-mi fac doar mie campanie", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8419 secunde