Klaus Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA. Ce au discutat cei doi

166
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA. Ce au discutat cei doi - 1486030754505klaus-1496818824.jpg
În cea de-a doua zi a vizitei sale în Statele Unite, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu Mike Pompeo, directorul Central Intelligence Agency (CIA), potrivit Administrației Prezidențiale, citată de agerpres. 


Cei doi au discutat despre colaborarea dintre CIA și partenerii de intelligence din România, iar președintele Iohannis a arătat că România este un partener valoros pentru partea americană, în special datorită expertizei din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest și vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce privește amenințările hibride de pe Flancul Estic al NATO.


"Președintele României a asigurat că țara noastră înțelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acționeze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaționale pe linie de securitate", se arată în comunicatul de presă.


În timpul întrevederii, Klaus Iohannis și directorul Mike Pompeo au avut și un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), amenințarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum și stabilizarea Afganistanului.


Președintele Klaus Iohannis a pleacat, duminică, în prima vizită oficială din mandatul său în care se va întâlni cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. 


Vizita președintelui Iohannis în SUA este cu atât mai importantă cu cât, de la alegerea lui Donald Trump, Klaus Iohannis este primul șef de stat din regiunea sud-est a Europei care merge la Casa Albă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4639 secunde