Klaus Iohannis: România a făcut progrese în privința egalității de șanse

112
Klaus Iohannis: România a făcut progrese în privința egalității de șanse - klausiohannis3-1509548422.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că, deși în România s-au făcut progrese importante în ceea ce privește egalitatea de gen, este nevoie ca ritmul de recuperare a decalajelor să fie accelerat.

"Cred cu tărie că egalitatea între femei și bărbați constituie un pilon al societății orientate spre viitor, pentru care avem datoria de a acționa zi de zi fiecare dintre noi. Țara noastră a făcut deja pași importanți pentru angajamentul pe care l-am asumat de a înființa noua profesie de expert în egalitate de șanse. Cu toate că în România s-au făcut progrese importante pentru atingerea obiectivelor egalității de șanse, suntem conștienți de nevoia accelerării ritmului de recuperare a decalajelor, în primul rând prin schimbarea mentalităților, dar și prin abordarea integrată și multidimensională a politicilor din domeniu, inclusiv în sprijinirea antreprenoriatului feminin", a afirmat Iohannis, la Conferința femeilor francofone.

Potrivit acestuia, femeile care lucrează în economie, cercetare și dezvoltare, cele care devin antreprenori și cele care doresc să se lanseze în afaceri reprezintă modele pentru generația tânără, însă ele se confruntă cu o serie de probleme grave.

"Ele au parte de un acces dificil la resurse de finanțare și resimt lipsa unor rețele de susținere profesională. Prezența lor este mult mai redusă în zonele de decizie și management în raport cu bărbații. Nu în ultimul rând, femeile sunt victimele unor stereotipuri și prejudecăți legate de rolurile și abilitățile lor în familie, economie, dar și în societate", a menționat Iohannis, citat de Agerpres.

Șeful statului a salutat propunerea privind lansarea unei rețele a antreprenoriatului feminin francofon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0382 secunde