€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Klaus Iohannis, primit în audiență de Papa Francisc

Ştire online publicată Vineri, 24 Martie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Președintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, la Roma, la reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma. 


Astăzi, șeful statului va fi primit în audiență de Papa Francisc, alături de ceilați șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană.


„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa sâmbătă, 25 martie a.c., la Roma, la reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.


Summitul aniversar de la Roma va celebra un moment definitoriu în evoluția proiectului european, respectiv semnarea la 25 martie 1957, de către cele șase state fondatoare ale Uniunii - Belgia, Franța, Germania Federală, Italia, Luxemburg și Olanda - a Tratatului privind Comunitatea Economică Europeană și Tratatului Comunității Europene pentru Energie Atomică (EURATOM).


Reuniunea Consiliului European va reprezenta atât un moment de sărbătoare, cât și unul de bilanț al celor șaizeci de ani de la crearea proiectului european. Totodată, Summitul de la Roma va marca începutul procesului de reflecție cu privire la viitorul Uniunii Europene, proces care ar urma să fie definitivat în cursul anului 2019.


În marja reuniunii Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va fi primit în audiență vineri, 24 martie a.c., alături de ceilalți șefi de stat și de guvern, la Sfântul Scaun, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc.


Cu prilejul deplasării la Roma, Președintele României va participa duminică, 26 martie a.c. la o întâlnire cu studenți și cadre didactice de naționalitate română din Italia, la Accademia di Romania. În cadrul acestei dezbateri, Președintele Klaus Iohannis va susține o alocuțiune în care va prezenta viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3762 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0136 secunde