Klaus Iohannis: Pot să vă promit că peste puțin timp vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV

136
Klaus Iohannis: Pot să vă promit că peste puțin timp vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV - klausqq02042300-1557395624.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că a pus "de nenumărate ori" în discuție chestiunea integrării în Spațiul Schengen și va discuta și în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect. El a atras însă atenția că sunt politicieni care au atacat justiția și chiar și instituțiile europene, astfel că au apărut acele discuții despre statul de drept din România. "(...) pot să vă promit că peste puțin timp, probabil nu astăzi, dar peste puțin timp vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV", a spus Iohannis.


Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, la Sibiu, înainte de Summitul șefilor de stat și de guvern, dacă în cadrul discuțiilor informale poate ridica probleme integrării țării noastre în Spațiul Schengen.

"Vedeți, am muncit enorm de mult și această chestiune - Schengen - am pus-o în discuție de nenumărate ori și fiți siguri că și astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen. Însă, vedeți că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne imaginăm, avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o față frumoasă, avem și politicieni care atacă justiția, din păcate, avem politicieni care, din păcate, atacă chiar și instituțiile europene și în aceste condiții, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptați cu totul, și inclusiv în Spațiul Schengen, au apărut acele discuții despre statul de drept din România, discuții care, evident, au fost antamate de politicienii noștri care vor altceva decât binele României. Românii își doresc să fie europeni și vă promit că vom rămâne și pot să vă promit că peste puțin timp, probabil nu astăzi, dar peste puțin timp vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV", a spus Iohannis, transmite News.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9289 secunde