€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Klaus Iohannis participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe

Ştire online publicată Miercuri, 20 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis va participa, duminică și luni, la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc în Egipt, la Sharm-El-Sheikh.


Potrivit unui comunicat remis de Administrația Prezidențială, acesta este primul summit care se desfășoară cu participarea statelor membre ale UE și ale Ligii Statelor Arabe. Reuniunea va fi prezidată de președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, și de președintele Consiliului European, Donald Tusk. 


Liderii europeni, împreună cu cei ai statelor arabe, vor dezbate o serie de teme regionale și globale, precum migrația, combaterea terorismului, rezolvarea durabilă a crizelor regionale, multilateralismul, schimbările climatice. 


„Președintele Klaus Iohannis va susține o alocuțiune în sesiunea plenară a summitului, în care va prezenta viziunea României cu privire la cooperarea dintre țările Uniunii Europene și cele din Liga Statelor Arabe pentru găsirea unor soluții comune la provocările actuale, precum și la cele pe termen mediu și lung. Obiectivul central al summitului îl reprezintă crearea unei platforme de cooperare între UE și Lumea Arabă, ca partener strategic important în Vecinătatea Sudică a Uniunii, precizează sursa citată“, au mai precizat cei de la Administrația Prezidențială.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8289 secunde