Klaus Iohannis, întâlnire cu președintele Curții Europene de Conturi

274
Klaus Iohannis, întâlnire cu președintele Curții Europene de Conturi - iohannis44-1542647919.jpg
Președintele Klaus Iohannis îl primește, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe președintele Curții Europene de Conturi, Klaus-Heiner Lehne.

Tot astăzi, șeful statului îi va primi pe vicepreședintele Consiliului Federal al Confederației Elvețiene, șef al Departamentului Federal de Finanțe, Ueli Maurer, dar și pe comisarul european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, Vera Jourova, și va participa la o masă rotundă dedicată situației copiilor cu părinți plecați la muncă în străinatate.

Președintele Curții Europene de Conturi efectuează o vizită oficială în România, la invitația președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Potrivit unui comunicat al Curții de Conturi, invitația adresată președintelui Curții Europene de Conturi are loc în contextul preluării de către România a președinției rotative a Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care cei doi președinți vor discuta despre importanța dezvoltării și consolidării relațiilor de cooperare dintre cele două instituții de audit, despre activitatea specifică a acestora, precum și despre alte teme de interes comun.

Pe agenda oficialului european sunt prevăzute întrevederi și cu premierul Viorica Dăncilă, cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

De asemenea, președintele Curții Europene de Conturi va susține un discurs în fața studenților Academiei de Studii Economice din București, urmat de o sesiune de întrebări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3429 secunde