Klaus Iohannis în vizită de trei zile în Germania. Întâlniri cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel

138
Klaus Iohannis în vizită de trei zile în Germania. Întâlniri cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel - 27201-1497850906.jpg
Președintele Klaus Iohannis începe de astăzi o vizită de trei zile în Germania, urmând să aibă întrevederi cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel. Potrivit Administrației Prezidențiale, discuțiile se vor axa pe aprofundarea relației cu caracter strategic dintre România și Germania, cât și pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană, respectiv internațională. Întrevederea cu Cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declarații comune de presă.


Președintele Klaus Iohannis va avea întrevederi, astăzi, cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel, iar la finalul discuțiilor cu Merkel va avea loc o declarație comună de presă.


De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, în 20 iunie. Cu această ocazie, Iohannis va susține principala alocuțiune din cadrul ceremoniei.


Președintele Klaus Iohannis va mai participa, în cadrul vizitei, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relației bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziție fotografică și documentară cu titlul "50-25-10: România – Germania – Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună", care va fi inaugurată de președintele Iohannis.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5237 secunde