Klaus Iohannis: Îmi doresc să văd mai mulți tineri merituoși care intră în politică

187
Klaus Iohannis: Îmi doresc să văd mai mulți tineri merituoși care intră în politică - klausiohannis-1524757996.jpg
Președintele Klaus Iohannis, a lansat, joi, o invitație tinerilor din România de a intra în politică și de a "schimba România în mai bine".


El a declarat, în cadrul dezbaterii "Viziunea tinerilor pentru viitorul României", organizată la Bacău, că tinerii sunt cei care pot schimba politica în care se regăsesc "actele de imoralitate și fuga de răspundere".


"Îmi doresc să văd mai mulți tineri merituoși care intră în politică, o viață politică în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate și fuga de responsabilitate. Intrați, deci, dragi tineri în politică și schimbați politica din România în mai bine! Participarea civică și dezbaterea publică sunt binevenite și pot influența deciziile, dar nu au cum să se substituie actului de guvernare, dacă tinerii stau departe de politică", a afirmat Iohannis.


Acesta a subliniat că tinerii trebuie susținuți să revină în România după finalizarea studiilor în străinătate și să își dezvolte aici o carieră.


"Trăim într-o perioadă foarte dinamică cu provocări multiple, iar pentru România criza demografică profundă este o astfel de provocare. Ne aflăm într-un moment în care este cu atât mai important ca tinerii, după ce își completează studiile în străinătate, să fie sprijiniți să se întoarcă acasă și să-și construiască carierele în România. Este responsabilitatea noastră, a politicienilor, să vă acordăm susținere pentru întemeierea unei familii sau deschiderea unei afaceri și, evident, pentru construirea unei cariere de succes. Altfel, riscăm să rămânem fără un potențial extrem de valoros pentru că dezvoltarea vieții noastre sociale, culturale sau economice nu poate ignora contribuția tinerilor", a mai adăugat șeful statului, potrivit Agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4601 secunde