KLAUS IOHANNIS ia parte la ședința de constituire a noului CSM

149
1
KLAUS IOHANNIS ia parte la ședința de constituire a noului CSM - iohannisklaus-1483686208.jpg
Noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), rezultat în urma alegerilor din iunie-decembrie 2016, se întrunește astăzi și își alege președintele și vicepreședintele, la ședința de constituire urmând să ia parte și șeful statului.


 Membrii CSM sunt aleși pentru un mandat de șase ani, fără posibilitate de prelungire. În noiembrie 2016, CSM a luat act de cererea de pensionare depusă de președintele instituției, Mircea Aron.


Potrivit ordinii de zi a ședinței plenului CSM, vineri, în intervalul 9.30 - 10.30, este programată întâlnirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (mandatul 2011-2016) cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii care se va constitui.


Întâlnirea, care are loc la sediul Institutului Național al Magistraturii, va fi urmată, ora 11.00, de ședința de constituire a noului Consiliului Superior al Magistraturii, la care și-a anunțat prezența și președintele Klaus Iohannis.


La ora 12.30 este programată alegerea conducerii Consiliului Superior al Magistraturii constituit în urma alegerilor organizate în perioada 7 iunie - 19 decembrie 2016.


CSM este format din 19 membri, dintre care 14 sunt aleși în adunările generale ale magistraților și sunt validați de Senat.


Din Consiliu mai fac parte doi reprezentanți ai societății civile, care participă numai la lucrările în plen și trei membri de drept ai Consiliului, respectiv ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.


Mandatul membrilor CSM are o durată de șase ani și nu poate fi reînnoit.




Comentează știrea

cetatzean
6 ianuarie 2017
constatare !

PARLAMENTARI, va rugam, DEMITETZI ACEASTA OTRAVA DIN POLITICA, IL AVEM presedinte pe basescu traian, prin mana lui mai lunga, johanis kw ?! De ce fostii presedintzi : ION ILIESCU si EMIL CONSTANTINESCU, stau linistitzi si isi vad de batranetzea dumnealor, pe cand basescu traian apare zilnic la RTV, si vorbeste ca si cand, el este presedintele Romaniei, intai vorbeste basescu traian, dupa aia, apare si johanis kw ? Deci, cand nu se pot intalni cei doi dusmani ai poporului roman, intai apare / vobeste presedintele, adica basescu traian si dupa aia, apare copy - paste-ul, adica johanis kw ! Intre cei doi a fost o intzelegere politica, pentru ca basescu traian, numai putea candida la prezidentziale, deoarece legea nu-i permitea sa candideze de trei ori consecutiv la alegerile prezidentziale si atunci basescu traian cu reprezentantzii marilor puteri, au hotarat un presedinte de tip paravan, in cazul de fatza este johanis kw " cel viteaz " ! In consecintza Romania are in frunte un presedinte ( basescu traian ) si un copy - paste ( johanis kw )

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4367 secunde