Klaus Iohannis, despre amenințările cu suspendarea: Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea lui Dragnea

147
Klaus Iohannis, despre amenințările cu suspendarea: Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea lui Dragnea - iohannisdespredragneatrebuiesade-1530004313.jpg
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut luni că nu este exclusă posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis, iar președintele a reacționat, scrie romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că nu este "extrem de interesat" de părerea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă a declarat că nu este exclusă posibilitatea suspendării șefului statului, având în vedere că a amânat "neconstituțional de mult" să semneze decretul de revocare a șefei DNA.

"Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui", a precizat președintele, într-o declarație acordată presei, întrebat fiind cum comentează declarația liderului PSD.

Întrebat de jurnaliști despre decizia sa privind revocarea șefei DNA, în contextul în care spunea săptămâna trecută că încă citește motivarea Curții Constituționale, Iohannis a spus: "Astăzi, mai multe despre biciclete și despre unitate. (...) Săptămâna trecută s-a încheiat cu bine".

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut luni că nu este exclusă posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis, având în vedere că acesta a amânat "neconstituțional de mult" să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a deciziei CCR.

"Nu este exclusă (intenția de a-l suspenda - n.r). Nu este exclusă, pentru că deja a stat neconstituțional de mult, dacă se poate spune așa. Și nepermis de mult. Jocul cu 'hai să mai citim, stai că încă nu am citit' este o bătaie de joc la adresa Curții Constituționale și a Constituției. (...) Nu-i dau eu răgaz, dar cred că a întârziat foarte mult", a spus liderul PSD la Palatul Parlamentului.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citește.

În 12 iunie, președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după publicarea motivării CCR privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară "va duce mai aproape de adevăr". El a mai afirmat că PSD "încearcă să amputeze puterile președintelui pentru că președintele are altă părere" și că este evident că decizia CCR "vine exact în linia PSD de amputare a puterilor președintelui".

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, șeful statului a afirmat că va reacționa într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aștepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se așteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toți cei interesați, pentru că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esențiale pentru arhitectura statului: "Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiției care decide și președintele execută? Ce mai este CSM?".

Președintele a aprecizat că un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-despre-amenintarile-cu-suspendarea-sincer-nu-sunt-extrem-de-interesat-de-parerea-lui-dragnea_427026.html#ixzz5JWM9vYKt


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4688 secunde