Klaus Iohannis continuă, și marți, consultările pe marginea desemnării premierului

142
Klaus Iohannis continuă, și marți, consultările pe marginea desemnării premierului - 25315737-1571050504.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea noi consultări cu partidele parlamentare într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern.


Președintele Klaus Iohannis se va întâlni luni cu președintele Pro România, Victor Ponta, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele PMP, Eugen Tomac, cu reprezentanții minorităților naționale și cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Marți, șeful statului se va întâlni cu președintele USR, Dan Barna, și cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, cei doi având alte lucruri pe agendă în prima zi a săptămânii.

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că va merge marți la o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni, menționând că va avea o discuție cu liderii din teritoriu pentru a stabili condițiile în care USR va susține noul cabinet de tranziție și își menține decizia de a nu intra la guvernare decât după alegerile parlamentare.


Ludovic Orban a vorbit despre discuțiile care se vor purta astăzi, după o întâlnire cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. El a declarat că e normal să se poarte o discuție cu guvernul băncii naționale și cu echipa de experți de la BNR.

"Vă readuc aminte că eram primul partid politic care susținea candidatura lui Isărescu, am colaborat cu domnul guvernator si aveam o colaborare foarte buna din moemntul respectiv.

Suntem departe de finalul negocierilor. Nu avem un calendar public de întâlniri cu partenerii noștri. Comunicăm permanent. Suntem deschisi și vom purta discuții, România are nevoie ca de aer de un guvern care să se apuce de treabă", a declarat Orban.

Cât despre tăierile care se vehiculează de către guvernul demis, președintele PNL a spus că sunt declarații de campanie: "PNL are în vedere cresterea veniturilor. Inovarea, cercetarea și sustinerea initiativelor economice cu orice investitor străin care dorește să investească în Româna".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8972 secunde