Klaus Iohannis, consultare pe tema referendumului. PSD îl somează să anunțe întrebarea

737
Klaus Iohannis, consultare  pe tema referendumului. PSD  îl somează să anunțe întrebarea - klausiohannis-1554138195.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis se va consulta și cu partidele și formațiunile parlamentare pe tema referendumului, după ce săptămâna trecută a discutat pe acest subiect cu reprezentanți ai societății civile.

Șeful statului a precizat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, la finalul declarației de presă în care a anunțat că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai, că se va consulta și cu partidele și formațiunile parlamentare pe tema scrutinului popular.

El a susținut că nu va exista discriminare și că va discuta cu toate partidele și formațiunile parlamentare pe tema referendumului din 26 mai.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai.

"Ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD. Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului, o nouă consultare a Parlamentului României pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului României o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face mai eficient și mai puternic. Referendum pe 26 mai. Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanțe de urgență în aceste domenii - Justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaștem voința suverană a românilor", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Social-democrații o iau ca pe o glumă

În acest context, Partidul Social Democrat a anunțat, ieri, că nu va exprima niciun punct de vedere asupra referendumului vizat de președintele Klaus Iohannis până când acesta nu va enunța întrebarea pe care vrea să o adreseze în cadrul acestui scrutin.

"Astăzi Iohannis nu a spus nimic nou despre referendum, deci nu e nimic de precizat în acest sens. Este probabil doar o glumă de 1 Aprilie, pentru că Parlamentul a mai fost consultat pe această temă în urmă cu doi ani, iar parlamentarii PSD au votat în favoarea referendumului. Este limpede că intenția lui Iohannis este doar de a muta dezbaterea. În loc să avem o dezbatere despre economie, despre veniturile românilor, despre cum trebuie apărată România în Parlamentul European, Iohannis insistă să mute atenția electoratului pe teme legate de justiție. Președintele acuză PSD că insistă pe tema justiției, dar în realitate Iohannis este cel care insistă ca această temă să fie adusă în prim planul agendei publice", se menționează într-un comunicat transmis de PSD.

Potrivit social-democraților, "este clar că Iohannis folosește Justiția ca pe un cal troian electoral cu care vrea să intre în conștiința electoratului pentru a determina un vot în favoarea sa și a partidului pe care îl susține și o tentativă grosolană de manipulare a electoratului".

Astfel, social-democrații anunță că nu vor face jocurile șefului statului.

"Nu vom face jocurile lui Iohannis și vom continua ca în campania pentru alegerile europarlamentare să vorbim strict despre chestiunile de maxim interes pentru alegători", au mai transmis social-democrații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4064 secunde