Klaus Iohannis, apel către tineri: "Vă invit să intrați în politică"

325
Klaus Iohannis, apel  către tineri:
Președintele Klaus Iohannis îi invită pe tineri să intre în politică, să participe activ la procesul de luare a deciziilor și le cere să nu permită ca promisiunile guvernanților să rămână "simple pasaje într-o arhivă".

"Știu că mulți sunteți profund dezamăgiți de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluția nu este abandonul sau părăsirea țării. Soluția este, și vă invit, așa cum am făcut-o și cu alte ocazii, să intrați în politică, să participați activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteți ca viitorul să fie decis în absența voastră sau fără să fiți consultați. Nu permiteți ca promisiunile guvernanților să rămână simple pasaje într-o arhivă. Și, dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine își mai aduce aminte de perspectivele promițătoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare", a spus șeful statului, citat de Agerpres, într-un mesaj transmis la cea de-a III-a ediție a Summitului Tinerilor.

Totodată, el le-a solicitat tinerilor să își asume cu responsabilitate acest rol.

"Ați demonstrat că se poate să aduceți la masa discuțiilor autoritățile publice, ați reușit să rupeți acest cerc închis al modului de a face politică, i-ați făcut conștienți de nevoile pe care le aveți. Poate că nu toți au răspuns prompt și ați întâmpinat dificultăți în a-i convinge, dar, cu siguranță, dacă veți insista, politicienii își vor da seama că, fără să țină cont de părerea voastră, nu se poate. Vă îndemn să aveți curaj și să continuați!", a subliniat șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.611 secunde