Klaus Iohannis, aniversatul zilei

142
Klaus Iohannis, aniversatul zilei - 151390-1528872845.jpg
Președintele Klaus Iohannis împlinește, astăzi, vârsta de 59 de ani. Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, oraș al cărui primar a fost din 2000 și până în 2014, când a fost ales președinte al României, scrie digi24.ro


La fel ca anul trecut de ziua sa, președintele nu are un program special în această zi. Conform agendei oficiale, Klaus Iohannis va participa astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", la evenimentul de lansare World Development Report: "Learning to Realize Education’s Promise" și îl va primi la Cotroceni pe ministrul Afacerilor Externe din Finlanda.


"M-am născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie modestă de sași transilvăneni. Deși părinții mei au emigrat în anii '90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității «Babeș Bolyai» din Cluj Napoca și, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe școli și licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Național «Samuel von Brukenthal», după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în același domeniu educațional care mi-a adus cele mai mari satisfacții", se prezintă Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Președintele amintește că în 1990 a devenit membru al Forumului Democrat German din România.

"M-am aflat la președinția Forumului timp de 12 ani, începând din 2002, iar în anul 2000, am avut onoarea de a fi desemnat drept candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. Deși niciun sondaj nu indica asta, în luna iunie a aceluiași an, am fost ales primar al Sibiului și am continuat să reprezint prima opțiune a sibienilor la toate alegerile ce au urmat. Astăzi, sunt Președinte al României, în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014", continuă Iohannis.

El menționează faptul că, în mandatul său de primar, Sibiul a primit titlul "Capitală Europeană a Culturii", în anul 2007 - alături de Luxemburg - și a găzduit numeroși oficiali externi – șefi de stat, înalți demnitari, ambasadori.

"Sibiul este, pentru mine, un univers la scară mică, este oglinda a ceea ce îmi doresc eu pentru România. Este un oraș curat, prosper și atractiv, este exemplul viu și dovada clară că se poate", afirmă actualul președinte.

Klaus Iohannis amintește și cum a devenit președintele PNL, postură din care a candidat la alegerile prezidențiale din 2014.

"Astăzi, în calitate de președinte ales al românilor, port o imensă onoare. Port, de asemenea, o uriașă responsabilitate - aceea de a aduce România pe drumul drept, de a o transforma într-un stat de drept autentic, prosper și demn. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă în țara lui ca acasă, o casă pe care o iubești și de care ești mândru", mai scrie Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7716 secunde