Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională

252
4
Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională - sefulstatuluiasesizatklausiohann-1445168224.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la legea prin care prefecții vor putea verifica legalitatea actelor președinților de Consilii Județene și vor sesiza organele competente, șeful statului motivând că măsura este interzisă de Legea fundamentală. 


Potrivit actualelor reglementări, prefectul verifică legalitatea actelor administrative ale primarului, ale Consiliului Județean și ale Consiliului Local. Legea, inițiată de senatorul PNL Andrei Volosevici și adoptată la finalul lunii septembrie de Senat, introduce și actele președintelui de CJ - precum și cele întreprinse în baza delegării atribuțiilor de către șeful Consiliului Județean sau de către primar - în această listă de dispoziții ce pot fi verificate și contestate de prefect. 


Potrivit sesizării de neconstituționalitate trimisă de Administrația Prezidențială, articolul 123, aliniatul 5, din Constituție prevede expres că "prefectul poate ataca, în fața instanței de contencios administrativ, un act al consiliului județean, al celui local sau al primarului, în cazul în care consideră actul ilegal. Actul atacat este suspendat de drept". 


Astfel, Iohannis atrage atenția că o lege nu poate modifica dispoziții ale Constituției, adăugând noi criterii. 


Comentează știrea

a
21 octombrie 2015
a

Nu ai voie sa ma sechestrezi in Romania si sa imi faci copi fortat .Daca vati permis o sa va ucid pe toti

a
21 octombrie 2015
a

Cetateni romani nu mai au ce cauta la mine in republica.

a
21 octombrie 2015
a

Cetateni romani nu mai au ce cauta la mine in republica.

adevar
21 octombrie 2015
adevar

Sechestrare pe straine,abuz sexual,furturi,vatamare corporala asta este Romania si eu nu doresc cetateni romani in republica mea

Articole pe aceeași temă

Duminică, 18 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : De ce a sesizat Iohannis CCR
Pagina a fost generata in 0.4608 secunde