Klaus Iohannis a semnat Pactul cu Opoziția

256
Klaus Iohannis a semnat Pactul cu Opoziția - iohannis44-1560436936.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis și președinții PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, și PMP, Eugen Tomac, au semnat, în urmă cu puțin timp, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost primul care a semnat Acordul.

"Mă bucur să am ocazia să-mi pun semnătura pe un document extrem de important, care poate să pună bazele realizării unei democrații autentice în România, care să se bazeze pe valorile, principiile și normele europene, pe respectarea cu sfințenie a drepturilor și libertăților individuale ale cetățenilor, statului de drept, a independenței justiției, a liberului acces al cetățeanului la justiție, care să se bazeze pe o competiție onestă între cetățenii României și care să permită fiecărui cetățean român să își găsească dreptatea în societatea democratică românească", a spus el.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a subliniat că acest pact este o primă piesă dintr-o construcție care să conțină și inițiativa "Fără penali în funcții publice".

"USR a semnat acest Acord Național pentru că el conține ceea ce de trei ani în Parlamentul României și în toate județele României și în diaspora USR a susținut - că România trebuie să fie un stat de drept, în care justiția să funcționeze independent și să fie o putere respectată. Acest acord național este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și "Fără penali în funcții publice" - este cel mai simplu instrument pe care noi ca societate, și un milion de români a confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituție pentru ca politica românească de acum în viitor să devină ceva mai bună și stă în puterea noastră. Acest Acord Național este de asemenea un prim pas dintr-o construcție unde alături de "Fără penali" trebuie să transformăm CCR într-un arbitru adevărat și neutru al funcționări statului, iar justiția și legile justiției să fie corectate. (...) Sunt convins că România va putea să se repare și să se reașeze pe traiectoria europeană", a spus Dan Barna, la Digi24.

Și președintele PRO România, Victor Ponta, a subliniat că a semnat acest pact deoarece principiile sunt corecte.

La rândul lui, președintele PMP, Eugen Tomac, a motivat și el de ce a semnat acest document.

"În numele colegilor din PMP, ne-am așezat și noi semnătura pe acest acord politic pe care l-ați inițiat, domnule președinte, din următoarele motive: atașamentul nostru față de valori precum democrația, libertatea, pacea, statul de drept care stau drept temelie pentru UE, sunt valori de nenegociat, de aceea ne-am exprimat solidaritatea și am pus semnătura din convingere. Sper că toți politicienii vor înțelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai. Națiunea noastră este o națiune profund atașată de valorile europene, ne dorim să fim parte la deciziile mari din UE și vom răspunde cu aceeași deschidere atunci când în următoarele luni sau ani ne veți invita pentru un acord legat de educație, sănătate, diaspora pentru că avem nevoie noi, clasa politică, de consens pe teme mari, prioritare, chiar și pentru un acord pe Republica Moldova", a spus Tomac.

La finalul ceremoniei, șeful statului a semnat și el acordul și i-a felicitat pe semnatari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5351 secunde