Intră România în criză politică?

Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh. Dragnea se gândește la suspendarea președintelui

470
4
Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh. Dragnea se gândește la suspendarea președintelui - iohannissidragnea-1482855472.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, fără să dea nicio explicație, că nu acceptă propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare. 


"Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere", a spus președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 


Totodată, el a solicitat coaliției PSD - ALDE să facă o altă propunere de prim-ministru. 


După patru ore de la anunțul făcut de șeful statului, liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacționat și a ieșit public cu o declarație de presă, avându-i aproape pe liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. 


Dragnea a declarat că a urmărit cu stupefacție răspunsul șefului statului la propunerea de prim-ministru și consideră că Iohannis vrea să declanșeze o criză politică. 
"Ca și toată țara, am urmărit și noi cu stupefacție anunțul președintelui Iohannis, de fapt, răspunsul la propunerea noastră de prim-ministru. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional. Părerea noastră este că acest om vrea să declanșeze o criză politică în România", a afirmat Liviu Dragnea. 


El a mai adăugat că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis vrea să fie suspendat din funcție, însă vrea să se gândească foarte bine dacă aruncă țara într-o criză politică. 


Totodată, Dragnea a mai spus că, în următoarele două zile, PSD și ALDE vor lua o decizie cu privire la ce vor face în legătură cu refuzul șefului statului de a desemna premierul propus de cele două formațiuni - Sevil Shhaideh -, iar dacă vor ajunge la concluzia că este bine pentru țară suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis, nu o să aibă nicio ezitare. 


"Cred că domnul Iohannis nu vrea să se instaleze un Guvern PSD ca să nu se pună în practică programul nostru de guvernare pe care românii îl așteaptă. M-am consultat cu colegii, mâine - cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie și, parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12.00, vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce este bine sau rău pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete. Am primit o avalanșă de mesaje de la oameni care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu este o decizie ușoară. Dacă, în urma acestei analize, vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare", a afirmat Dragnea.


Comentează știrea

a-mirabilis
28 decembrie 2016
iubesc opozitia dar urasc prostia

Hal de democratie.Pai ce s-ar fi intamplat daca Cavalerul teuton lasa sa mearga lucrurile dupa tipicul democratiei,Asa cum se face intro tara cu care noi ne dam parteneri strategici si o urmam oriunde in lume acolo unde interesele lor ii mana in lupta ,uneori renuntand chiar si la relatiile de buna vecinatate in estul EU.Ati vazut,Au incercat opozantii iubitori de dinastii,sa-l muste pe Trump pana si de boase prin faptul ca este ...misogin.Dar ,dupa ce s-a tras linie si successul lui este incontestabil incepe sa-si numere adevaratii prieteni .Dar prieteni adevarati,concreti,oameni cu experienta in bussines si aparare.Nu prea se uita la politicienii de profesie asa cum ne abureste Ex-Presedintele Basescu cu experienta in politica masurata pe o scara de el inventata.Si,pentru ca acum este la moda,,exercitiile de imaginatie basiste''sa ne imaginam ca;Presedinte Romaniei era un independent si nu unul sustinut de un partid perdant in alegeri si care se indreapta spre tintirimul partidelor moarte.Ce se intampla?Tinea el cont de majoritatea parlamentara sau de sosotelile serviciilor si ale perdantilor in alegeri.Pai mai domnilor si doamnelor,marii tradatori si vanzatori de tara ,defectori,delapidatori,au fost si sunt romani sadea .Pai daca doamna ,nascuta in Romania din neamul lui Cingis Han,de religie musulmana casatorita cu un cetatean de aceiasi religie si care a lucrat in structurile statului la inalt nivel,cu studii de profil in SUA ,ar fi fost chiar asa de ,,neglijata''de presa,justitie si serviciile secrete?Sa fim seriosi ,era o mina de aur pentru subiectele de presa.Mai mult ,se zice ca un unchi de al ei ,o somitatea in istorie nascut prn partile Babadagului, sta la masa cu Presedinti i SUA,ii consiliaza si nu alearga calare pe caj cu carnea sarata sub sea prin Stepa Calmuca.Personal ,simpatizez opozitia constructiva,dar nu pe timpul de inceput,de structurare,de organizare si schimbare in bucatarie al majoritatii.

rex
28 decembrie 2016
Lichelism!

Lichelismul nazistului imputit trebuie pedepsit cu o suspendare definitiva din pozitia de ficus la Cotroceni, ranjetul scarbos afisat in momentele anuntarii refuzului este dovada jigodismului mostenit dem acest sas nereciclabil!

cetatzean
28 decembrie 2016
constatare

PROSTIA RALUCAI TURCAN, NU PUTEA FI MAI MICA DECAT A LUI JOHANIS KW, DOI INCAPABILI SI INCOMPETENTZI CA SI FOSTUL SEF PEDELIST !

RasPutin
5 ianuarie 2017
jocurile puterii

PSD nu este toata tara. Iar pentru echilibrul postarilor, ranjetul lui Dragnea este si mai scarbos, este lichelist.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5866 secunde